Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Banderes blaves a Tossa, un any més· S’han concedit a la Platja Gran i a la Mar Menuda

Tossa de Mar, 10 de juny de 2020.- El jurat internacional “Bandera Azul 2020”, amb la participació, entre d’altres de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), ha fet pública la llista de les 95 platges catalanes que lluiran bandera blava aquest estiu. Entre aquestes platges hi ha, un any més, la Platja Gran i la Mar Menuda de Tossa. A Girona són 27 les platges galardonades.

 

La bandera blava destaca la qualitat i serveis d’una platja. La seguretat física de la sorra i l’aigua, que hi hagi socorristes, que promogui la salut, que disposi d'informació i que compleixi la legislació litoral i ambiental són alguns dels criteris que es valoren. El seu objectiu és crear destinacions més sostenibles, que siguin atractives per turistes o usuaris responsables.

 

Catalunya es converteix en la quarta comunitat en número de banderes blaves per darrera de País Valencià, amb 134; Galícia, amb 107; o Andalusia, amb 100, però per davant de Canàries o Balears. Enguany els ports catalans han obtingut 23 banderes blaves.

 

El regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons, afirma que “mantenir les dues banderes blaves de Tossa, amb criteris cada vegada més selectius i després dels efectes del temporal “Glòria”, suposa ja un èxit notable. El repte ara és fer compatibles els criteris de la bandera blava amb les normes oficials pel Covid19”. Gascons conclou que “la bandera blava suposa un incentiu per a millores socials i ambientals, i beneficia l’economia local”.

Etiquetes