El mercat setmanal dels dijous queda suspès fins a nou avís    ·    Informació municipal sobre el Coronavirus    ·    En cas de qualsevol necessitat bàsica truqueu al 972 34 01 35 (les 24h)    ·    El canal de Salut de la Generalitat informa sobre el Coronavirus

Notícies Notes de premsa

El pas de la borrasca “Glòria” deixa prop de 2 milions d’euros en danys i afectacions en el teixit empresarial de Tossa· S’estima que més de 160 negocis van patir les conseqüències de la llevantada

Tossa de Mar, 28 de gener de 2020.- L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tossa ha elaborat un informe d’avaluació dels danys causats en el teixit empresarial de la població pel pas la borrasca “Glòria” pel municipi. L’informe detalla que 162 negocis van resultats afectats per la llevantada i que l’estimació de danys ascendeix a 1.812.000 euros.

Concretament, l’informe distingeix tres tipus de danys possibles:

-Estoc de productes.

-Danys materials a interior.

-Danys materials a exterior. 

Pel que fa a estoc de productes, l’informe conclou unes pèrdues de 498.000 euros en equipaments de la llar, equipaments de la persona, cultura i lleure, quotidià alimentari, quotidià no alimentari, hosteleria i restauració, serveis comercials, locals buits i altres. 

Pel que fa a danys materials a interior, l’informe conclou unes pèrdues de 711.000 euros en les mateixes tipologies d’equipaments de la llar, equipaments de la persona, cultura i lleure, quotidià alimentari, quotidià no alimentari, hosteleria i restauració, serveis comercials, locals buits i altres. 

I finalment, pel que fa a danys materials a exterior, l’informe conclou unes pèrdues de 603.000 euros en les mateixes tipologies d’equipaments de la llar, equipaments de la persona, cultura i lleure, quotidià alimentari, quotidià no alimentari, hosteleria i restauració, serveis comercials, locals buits i altres. 

El regidor de Promoció Econòmica, Gregori Martínez, recorda que “dijous passat ja es va constituir un grup de crisis per donar suport als damnificats i ajudar-los en recollir el màxim de dades possible. Es va fer a través d’un formulari digital on els empresaris identificaven la quantia dels danys utilitzant un sistema estadístic altament eficaç i creïble que ens ha ajudat a quantificar els danys”. Martínez conclou que “estic molt satisfet de la feina feta i de l’alta col·laboració i implicació de les empreses locals en aquest i en molts altres temes que ens permeten treballar conjuntament pel bé de Tossa”.