Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

LA CUINA DEL BACALLÀ 2020De l’1 al 31 de març

L’Oficina de Turisme de Tossa, amb el suport de 7 restauradors de la vila, organitza per novè any consecutiu la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”, des de l’1 de març fins el 31 de març del 2020.

 

El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Després de l’època de disbauxa que suposa el Carnaval, comença, segons el calendari litúrgic cristià, una etapa de reflexió, penitència i dejuni per preparar-se per la celebració de la Pasqua. A Catalunya s’acostumava representar la Quaresma a través d’una dona vella amb set cames (simbolitzant les set setmanes que durava aquesta etapa) i amb un bacallà a la mà, mostra de la importància d’aquesta menja a casa nostra.

 

Els restaurants que participen a La Cuina del Bacallà de Tossa recuperen aquesta tradició culinària i proposen un menú especial de tres plats, diferent a cada establiment, en el que es dóna especial rellevància al bacallà, un peix considerat adequat pel dejuni, que ara han sabut convertir en un gran plat de festa. Els preus dels menús van dels 25 als 35 € per persona.

 

Algunes de les especialitats que s’ofereixen a l’edició d’enguany són: els bunyols i les croquetes de bacallà; els pebrots farcits de brandada; el tradicional cim i tomba de Tossa amb bacallà; el bacallà a la tossenca, a la catalana, amb mongetes seques, amb cigrons i cloïsses, amb tomata, a l’aroma de mel o confitat amb el seu pil-pil; el llom de bacallà confitat amb romaní i ceba rossa; l’arròs de bacallà...

 

Els restaurants que participen en aquesta novena edició són: Bahia, Can Carlus, Can Pini, Mestre d'Aixa, Minerva, Pizzeria Bello i Sa Muralla.

 

Més informació al web de l’Oficina de Turisme: www.infotossa.com.

Etiquetes