ATENCIÓ PRESENCIAL: Cita prèvia al 972 340 100 per demanar hora per l'OAC (Oficina d'Atenció al Ciutadà) i 972 34 09 05 per informació al lloguer a la Casa de Cultura. Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14h.    ·    Informació provisional de les ajudes econòmiques de l'Ajuntament a les empreses de Tossa per la covid-19    ·    Informació provisional de les ajudes socials de l'Ajuntament a les famílies tossenques per la covid-19    ·   

Notícies Notes de premsa

Tossa aprova un nou conveni per al manteniment i promoció d’itineraris de senderisme, cicloturisme i BTT· L’Ajuntament farà una aportació anual de més de 6.000 euros al Consell Comarcal de la Selva

Tossa de Mar, 10 de gener de 2020.- L’Ajuntament de Tossa ha aprovat un nou conveni amb el Consell Comarcal de la Selva per al manteniment i promoció d’itineraris de senderisme, cicloturisme i BTT.

 

La comarca de la Selva disposa d’una xarxa de més de 900 kms. de senders senyalitzats per a la pràctica del senderisme, el cicloturisme i la BTT, fruit de l’aposta conjunta dels municipis i del Consell Comarcal d’adequar, mantenir i promocionar aquests itineraris i activitats. En el cas de Tossa, serien el sender Terra Negra i Mediterrani GR92 i els passos de BTT de Puig de Cadiretes, Les Planes de l’Aromir i Aiguafina.

 

Aquesta xarxa d’itineraris constitueix un valuós recurs per la valorització del territori i per al desenvolupament local, ja que dota la població d’una infraestructura sobre la qual és possible desenvolupar activitats (de lleure, esportives, turístiques, de mobilitat sostenible, culturals, de salut, etc.) que porten associada la generació de nova economia i ocupació.

 

Per aquest motiu, l’aposta de l’Ajuntament de Tossa és mantenir la qualitat d’aquests itineraris. En aquest sentit, i fruit del conveni, el Consell Comarcal serà responsable, entre d’altres coses, de realitzar la supervisió, el manteniment i la conservació de la senyalització direccional i de seguiment (suports, fites, banderoles direccionals, plaques de seguiment, vinils dels plafons informatius i marques de pintura) dels itineraris, així com les desbrossades de la vegetació i retirada d’obstacles per permetre el pas a peu i/o en bicicleta per aquests itineraris. Amb aquesta finalitat es realitzarà un mínim de dues revisions anuals completes, a més de les actuacions urgents necessàries per donar resposta a les incidències que es detectin en cada moment. El consell també serà responsable de la promoció dels itineraris.

 

Per la seva part, l’Ajuntament de Tossa farà una aportació anual de 6.360 euros durant els propers 4 anys, que és la durada del conveni.