Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa destinarà 275.000 euros a subvencionar empresaris i famílies afectades per la crisi del COVID-19· A través del nou Pla de Reactivació Econòmica Municipal es destinaran 200.000 euros a empreses, professionals i autònoms de qualsevol sector empresarial que estigui afectat · També es destinaran 75.000 euros a persones o famílies en situació de vulnerabilitat econòmica

Tossa de Mar, 13 de maig de 2020.- L’equip de govern de Tossa, format per Junts per Tossa, Endavant Tossa i Esquerra, en el marc del "Pla de Reactivació Economica del municipi per la crisi del COVID-19”, destinarà 275.000 euros a subvencionar directament empresaris i famílies.

Per aconseguir aquesta xifra, hi ha la intenció d’aprovar aquest dijous una modificació de crèdit de 225.000 euros que s’extreuran de retallar inversions que, de moment, no es podran fer i també de retallar despeses de diverses regidories com Festes, Esports i Cultura o les subvencions als grups polítics. A més, s’utilitzaran 50.000 euros de la partida de Serveis Socials. Això farà un total de 275.000 euros, que és el que l’equip de govern vol destinar-hi inicialment. 

Aquests diners s’entregaran tant a empresaris (200.000 euros) com a les famílies (75.000 euros) mitjançant el compliment d’unes bases. 

Pel que fa a empresaris, entre els condicionants que s’han de complir per optar a les ajudes, destaca el % de decrement de la facturació o la xifra de treballadors que tinguin. La subvenció serà d’un únic pagament de com a màxim 750 euros i la finalitat serà ajudar a pagar lloguers de locals comercials; a pagar el personal de les empreses; a fer campanyes de promoció, màrqueting i difusió de les activitats empresarials del municipi; a fomentar noves activitats com la venda online o els serveis a domicili; o a adaptar les empreses a les noves necessitats actuals. El termini de presentació de les sol·licituds començarà el mes de juny i finalitzarà el 31 de juliol de 2020. 

Tanmateix, pel que fa les famílies, les ajuden aniran dirigides a persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, és a dir, persones en situació d’atur, amb pocs ingressos de la unitat familiar, i amb dificultats de pagament de lloguer o de despeses de subministraments bàsics. La subvenció serà d’un únic pagament de com a màxim 600 euros. El termini de presentació de les sol·licituds començarà el mes de juny i finalitzarà el 30 de novembre de 2020.

L’alcaldessa Imma Colom explica que “es destinen ajudes directes a aquelles persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, és a dir, persones en situació d’atur, amb pocs ingressos de la unitat familiar, i amb dificultats de pagament de lloguer o de despeses de subministraments bàsics, com aigua o llum”. Colom convida “als potencials beneficiaris a que sol·licitin aquestes subvencions, que, en el cas de l’empresariat, tenen per objecte premiar les iniciatives que es duen a terme per mantenir i potenciar l’activitat econòmica del municipi, i fer-ho per aquelles empreses que han patit un reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus”.