Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa obté un primer premi per la recollida de vidre comercial· L’Ajuntament rebrà el guardó del Moviment Banderes Verdes el proper dijous a Girona · A més, en conjunt, la recollida selectiva a la població de les diferents fraccions valoritzables s’ha triplicat

Tossa de Mar, 08 de novembre de 2019.- El municipi de Tossa ha assolit la primera posició de Catalunya en la competició que promou Ecovidrio amb motiu del Moviment Banderes Verdes. I és que les dades ho deixen clar. Segons Ecovidrio, Tossa ha recollit selectivament en els mesos d’estiu (de juny a setembre) 272.970 kg de residus d’envasos de vidre, el que suposa un increment del 57% respecte al mateix període de l’any anterior. Això suposa una puntuació de 731,7 punts. El segon classificat ha estat el municipi de Pals, amb 517,3 punts, i també destaquen en la classificació poblacions com Palamós, Badalona, Castell-Platja d’Aro, Pineda de Mar, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere Pescador, Santa Susanna o Castelldefels.

 

L’entrega de la Bandera Verda a Tossa i els reconeixements a la resta de municipis guardonats es farà en un acte que tindrà lloc el proper dijous 14 de novembre a les 11:00h. a l’Hotel Ultònia de Girona. El guardó serà lliurat per Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, Jose Manuel Núñez-Bau, Director General d’Ecovidrio, i Sílvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya.

 

El regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons, afirma que “gràcies al treball de l’Àrea de Medi Ambient, dels veïns i veïnes i dels professionals de l’hostaleria, Tossa ha donat un pas més enllà en la lluita contra el canvi climàtic, la sobreexplotació dels recursos naturals i la cura de la nostra meravellosa costa”. Cal recordar, a més, que Tossa ja va rebre l’any passat el premi “Iglú Verde” per haver incrementat el reciclatge de vidre.

 

I és que el canvi de model de recollida, la implicació ciutadana, la del sector comercial i les campanyes informatives impulsades des de l’ajuntament han estat clau en l’increment de la recollida selectiva del residus. En conjunt, la recollida selectiva de les diferents fraccions valoritzables s’ha triplicat, passant del 18,19% amb l’anterior model al 55,85% amb el model actual.

Etiquetes