ATENCIÓ PRESENCIAL: Cita prèvia al 972 340 100 per demanar hora per l'OAC (Oficina d'Atenció al Ciutadà) i també per demanar hora a l'ofincina de Can Ganga per tramitar els ajuts a famílies i empresaris.    ·    Informació provisional de les ajudes econòmiques de l'Ajuntament a les empreses de Tossa per la covid-19    ·    Informació provisional de les ajudes socials de l'Ajuntament a les famílies tossenques per la covid-19    ·   

Notícies Notes de premsa

Una vintena de joves i el cos de la Policia Local es formen per treballar en el Punt Lila del Fort Festival de Tossa· Primera aposta des de l’àrea d’Igualtat del nou equip de govern

Tossa de Mar, 02 d’octubre de 2019.- Una vintena de joves de Tossa i tot el cos de la Policia Local han rebut una formació per part de l’empresa Igualtat Creativa -experta en coeducació i formulació de Plans d'Igualtat- per conèixer els tipus de violència sexual i com s’ha d’actuar en cas d’identificar-ne algun dels casos amb l’objectiu de portar-ho a la pràctica durant el Fort Festival 2019, el popular festival de música electrònica que es celebra durant aquest cap de setmana en el recinte emmurallat medieval de la Vila Vella i que comptarà amb milers d’assistents.

 

I és que l’equip de govern de l’Ajuntament de Tossa, a través de l’àrea d’Igualtat, ha fet una clara aposta per aplicar la visió de gènere a totes les accions municipals. Així, una de les primeres mesures preses per treballar en aquesta direcció és la col·locació d’un Punt Lila en el festival, que tindrà com a objectiu que tots els assistents puguin gaudir de la festa, la música i l’entorn de forma molt més segura.

 

El Punt Lila és un espai d'informació i sensibilització que facilita assessorament i/o acompanyament a qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista i/o LGTBIfòbica, entenent per aquestes qualsevol forma de manifestació: assetjament, humiliacions, insults, etc. Els Punts Liles neixen d’una xarxa de suport mutu que fomenta i treballa la sororitat mitjançant l'autodefensa feminista, i té com a finalitat assegurar els recursos necessaris i adequats per donar una resposta col·lectiva davant qualsevol agressió.

 

El Punt Lila del Fort Festival comptarà amb la presència de professionals en l’àmbit de la sociologia i la psicologia, expertes en violències sexuals, que estaran acompanyades dels joves de Tossa, que de forma voluntària, han decidit formar-se per poder formar-ne part. Precisament, a la formació, els joves voluntaris van poder veure, parlar i debatre sobre situacions del dia a dia que, sense adonar-nos, estan carregades d’accions i/o missatges de caràcter sexista.

 

La regidora d’Igualtat, Eva Barnés, afirma, després d’assistir a les diferents formacions que s'han dut a terme aquests dies, que està "molt orgullosa dels joves del poble que de forma desinteressada s’han implicat en aquest projecte", un projecte que, segons Barnés, "no s'acaba amb la col·locació del Punt Lila al Fort Festival, sinó que la intenció de l'actual equip de govern és implementar aquests punts de recolzament a tots els esdeveniments i festes que es realitzin". Finalment, Barnés vol deixar clar que "es tracta d’una acció de prevenció i aposta per part de l’equip de govern, no perquè s’hagin detectat problemes sexistes en anteriors edicions del festival".