Ajuntament de Tossa de Mar | Tossademar.com | MUSEU MUNICIPAL
 
 Museu Municipal de Tossa de Mar
 Tornar 

El Museu de Tossa de Mar, es troba situat al bell mig del recinte emmurallat de la Vila Vella (s.XII). L´edifici que ocupa (s.XIV), és l´anomenada Casa Falguera, també coneguda com la casa del Batlle de Sac o cal Governador. Els Falguera, representaven a l´Abat de Ripoll, senyor feudal de la vila, en la recaptació dels impostos senyorials. El Batlle de Sac, recaptava els censos, els laudemis, i els impostos de l´abat en espècies. Els delmes dels fruits, es recollien en un sac, d´aquí vé el nom de Batlle de Sac.

L´indret, és emblemàtic. La majestuosa Torre d´Es Codolar o Torre de l´Homenatge, presideix la platja del mateix nom i es troba plenament integrada dins el museu. Els fundadors del museu van tenir molta cura a l´hora de triar l´edifici més noble que hauria d´acollir el fons d´art.


"Jo m´havia afigurat Tossa un racó de món tot rònec on la gent miraven els forasters amb un ull i que amb prou feines els parlaven; i em vaig trobar amb un poble quiet i retirat dintre una capsa de muntanya, a la fresca, vora del mar; però també molt endreçat, amb cases boniques de gent que saben viure. I la gent, Déu meu!, d´un bon tracte, d´un compliment…però d´aquell compliment que surt del cor; que se us emporten a casa. Us asseuen a la bona taula, us posen el bon llit i no us n´adoneu que ja us han guanyat el cor; heu arribat al migdia, com a estrangers, i al vespre ja esteu en família, a l´endemà de matí, quan voleu marxar, us sentiu que heu posat arrels i us costa d´arrencar-les, com si fugíssiu de casa vostra."

JOAN MARAGALL

"Travailler à Tossa c´est une joie pour moi. J´aime ce pays et je lui resterai fidèle."
GEORGE KARS

"Tossa de Mar, I hope it will never change"
ERIC GOLDBERG i REGINA SEIDEN