25N: Dia internacional de l'eliminació de la violència envers les dones
ABANS de venir a l'Ajuntament, podeu demanar CITA PRÈVIA i evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·   
Ajuda a Ucraïna   Coronavirus   IGUALTAT   Agenda  

Alertes i activitats Festes i tradicions

Ajuda a UcraïnaDavant del conflicte d'Ucraïna, Catalunya es posa en marxa!

AJUDA A UCRAÏNA: Podeu consultar aquesta mateixa pàgina des de: https://www.tossademar.cat/ucraina


Comitè d'emergències - Pla de contingència per a l’acollida de persones refugiades per la guerra d’Ucraïna

Des del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, que té competència en matèria d'acollida i refugi, es demana que es canalitzi qualsevol petició que arribi a través dels canals que s'ha posat a disposició: el telèfon 012 i el correu comiteacollida.igualtat@gencat.cat ; i un correu d'emergència del departament d'Exteriors per persones en situació diplomàtica o vinculada a temes d'estrangeria: emergencies.exteriors@gencat.cat

Gràcies per la col·laboració.

TOSSA DE MAR

Contacteu directament amb Serveis Socials (Av. del Pelegrí, 8; Primer pis).
- Serveis Socials: 972 34 25 46
En cas d'emergència o fora d'horari contacteu amb la Policia local (972 34 01 35).

#tossademar #solidaritat

 

PROGRAMA D'ACOLLIDA

Per qui vulgui col·laborar en el programa d’acollida, el correu de contacte és habitatge.tossa@fundaciosergi.org i cal indicar:

  • Dades del titular disposat a acollir o cedir l'habitatge.
  • Nombre de persones a acollir en cas de compartir habitatge.
  • Nombre total de persones per habitatge en cas de cedir un habitatge complet.
 

ALTRES SERVEIS:
- Creu Roja, departament d'estrangeria: 972 21 64 00
- Servei gratuït de tràmits per als refugiats: 972 21 02 08 (Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Girona)

 

Organitzacions catalanes a Ucraïna

Vols ajudar a la població afectada per la guerra d'Ucraïna? A continuació oferim un llistat, que s'anirà actualitzant periòdicament, de les organitzacions amb base a Catalunya que estan treballant sobre el terreny. Cliqueu sobre cadascun dels enllaços per a conèixer les opcions per ajudar.

Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR
ACNUR ha entregat el primer lot de material a Kryvyi Rig, al centre d'Ucraïna i treballa per la protecció i refugi a les fronteres d'Ucraïna amb Polònia, Romania, Moldàvia i Hongria. El Comitè és present al país des del 1994 i ha ofert assistència durant els vuit anys del conflicte al Donbass.

Fundació Acció contra la Fam
L'equip d'Acció contra la Fam es prepara per intervenir en l'àmbit de la salut i la nutrició alimentària i cobrir les necessitats mínimes de la població.

Creu Roja
La Creu Roja està prestant auxili i suport psicosocial a les persones afectades pel conflicte i assisteix a les comunitats quan la seguretat del voluntariat ho permet.

Metges del Món
Aporten subministrament de material de traumatologia i quirúrgic a 'hospital de Severodonetsk i han enviat un equip de reforç per sumar-se als 90 voluntaris al terreny. Des de fa set anys proporcionen accés a la salut física i mental de la població.

Farmamundi
Ha distribuït ajuda humanitària amb dos enviaments amb 4.700 kg de material sanitari i medicaments. Al seu web també expliquen les passes per a trametre medicaments que compleixin les normes bàsiques de donació.

Fundació Save the Children
Des del 2014 treballa amb els nens i nenes més vulnerables a la regió del Donbass. Ara, 7,5 milions d'infants estan en perill a Ucraïna i els desplaçats fan front a condicions extremes on les temperatures estan per sota dels 0 °C.

Metges sense Fronteres
El conflicte ha aturat la seva atenció en VIH a Severodonetsk, l'atenció a tuberculosi a Zhytomyr i la millora de l'accés a la salut a Donetsk. Els equips estan avaluant com adaptar les seves activitats a l'emergència segons les necessitats com l'enviament de kits per a víctimes massives a hospitals.

UNICEF
Treballen per assegurar l'accés a aigua potable, l'entrega de subministraments de salut i higiene i oferir atenció psicosocial als nens i nenes que viuen el conflicte.

Word Vision
Donen atenció a infants en contextos fràgils com la guerra. Assisteixen les famílies i comunitats per ajudar a sobreviure en moments d'emergència amb el subministrament d'elements essencials, la recuperació de la infància i les eines per construir un futur.

Intermon Oxfam
El seu Fons d'Ajuda Humanitària ofereix ajuda ràpida en situacions d'emergència per garantir un refugi segur a les persones que fugen del conflicte.

Ajuda en Acció
L'entitat accepta donatius econòmics per facilitar kits d'alimentació i higiene i proveir refugi a millers de persones sobre el terreny a través de les contraparts sobre el terreny People in Need i ACTED.

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
El Fons Català està fent una identificació de necessitats a terreny, i establirà aliances amb municipis i entitats locals per tal d'identificar les accions necessàries. A través del seu lloc web es poden vehicular donatius individuals i consultar la informació per fer aportacions des dels ajuntaments.

Càritas
Fa una crida per contribuir al treball d’emergència de Càritas Ucraïna orientat a recolzar les persones afectades pel conflicte amb aliments, aigua potable, allotjament segur i kits d’higiene. També treballen per garantir un transport segur per tal que les persones vulnerables puguin accedir a zones segures.

Entrecultures i Alboan
Entrecultures i Alboan, organitzacions de cooperació internacional de la Companyia de Jesús, han activat el seu protocol d’emergència per oferir una resposta d’atenció, acollida i acompanyament a la població refugiada als països fronterers amb Ucraïna.

Educo
Aquesta ONG té presència a Ucraïna a través de l’aliança Childfund. Estan actuant ràpidament per proporcionar ajuda d’emergència a nens i nenes i les seves famílies.  

Alboan
Han activat el protocol d'emergències i ofereixen atenció a persones desplaçades a Lviv, Kíiv, Khmelnytsky i Chernivtsi i a les persones refugiades als països fronterers.

Aliança per la solidaritat
Contribueixen amb la creació d'espais segurs per a dones i infants com a mesura per la prevenció dontra la violència sexual. També han activat l'ajuda humanitària d'emergència amb suport psicosocial, kits d'higiene i diners per a cobrir les necessitats bàsiques.

 

 

Serveis de la Generalitat de Catalunya danvat del conflicte d'Ucraïna

 

1.  Sol·licituds d’informació i emergències:

Telèfons: 012

00 34 93 214 21 24 des de l’estranger (inclou atenció en ucraïnès).

Adreces electròniques de contacte:

  • Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, atenció relacionada amb catalans a la zona

en conflicte:

emergencies.exteriors@gencat.cat

  • Departament d’Igualtat i Feminismes, Servei d’Atenció a Persones Migrades i Refugiades amb assessorament jurídic per tramitar la sol·licitud d’asil a l’Estat Espanyol, serveis de traducció i assistència psicològica:

comiteacollida.igualtat@gencat.cat

 

2.  Ciutadans que volen enviar ajuda a Ucraïna:

Davant la voluntat de la ciutadania d’oferir suport a la població afectada pel conflicte, el Govern de Catalunya, en la línia que estableixen la majoria d’organitzacions internacionals, destaca que la manera més efectiva de canalitzar l’ajuda  és  fent  aportacions  econòmiques  a  les entitats  especialitzades  que  ja  treballen  sobre  el terreny.

En aquest sentit, posem a disposició una llista d’algunes ONG catalanes i els organismes multilaterals que donen resposta a la crisi humanitària a Ucraïna:

 

Podeu consultar-ne la llista completa, que s’actualitzarà periòdicament, al web següent:

cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

En cas que ja s’hagi recollit material humanitari, el Consolat General d’Ucraïna a Barcelona ha habilitat una nau al port de Barcelona per poder-l’hi dipositar. Coordina el Consolat d’Ucraïna a Barcelona, operatiu a partir de dilluns 7 de març de 2022.

 

3.   Ciutadans ucraïnesos que es trobaven a Catalunya per motius laborals o de turisme en el moment d’esclatar el   conflicte:

El Govern de la Generalitat ha posat a la seva disposició un servei d’albergs de la xarxa Xanascat que ofereix de manera temporal allotjament i manutenció, així com assistència mèdica i psicològica a aquells ciutadans ucraïnesos que es trobaven de pas a Catalunya i no poden tornar al seu país.

L’accés als albergs es coordina amb el Consolat General d’Ucraïna a Barcelona.

Adreça  electrònica: gc_esb@mfa.gov.ua

 

 

Podeu accedir a aquesta informació aquí