COVID-19: informació      ·    ABANS de venir a l'Ajuntament, millor demaneu CITA PRÈVIA. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.
Info coronavirus · IGUALTAT

Alertes i activitats Informació a la ciutadania

Mesures contra la covid-19INFORMACIÓ ACTUALITZADA (24/09/2021 · 07:55h) · www.tossademar.cat/coronavirus

 IMPORTANT:

 

Sigueu prudents: la pandèmia no s'ha acabat. Feu servir les mascaretes i guieu-vos per la prudència i el sentit comú. Més avall trobareu les restriccions i recomanacions per a les dates actuals.

Consulta el risc de brot de Tossa de Mar aquí. Actualment els indicadors estan a 0 (índex de risc de brot i Rt)

 


 

 

 

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 23 de setembre:

Activitats socials
S'elimina la limitació d’un màxim de 10 persones en les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat. Això no obstant, el Govern segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones.

Recomanació de portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no estem amb el nostre grup bombolla.


Educació
A les universitats, les activitats teòriques presencials poden augmentar l'aforament del 50% al 70%, tot mantenint la possibilitat de desenvolupar-les de forma telemàtica.

Adaptació de totes les activitats al nou Pla escolar per al curs 21/22.


Esdeveniments
Límit de l'aforament al 70%, fins a un màxim de 4.000 persones en esdeveniments a l'aire lliure. 4.000 persones de capacitat màxima en l’aforament de grans esdeveniments a l'aire lliure, independentment de la capacitat del recinte o l'acte.


Actes i cerimònies civils i religioses
S'elimina la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.


Espais públics
Reducció de l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 00.30 hores, respectant 30 minuts més per desallotjar en les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa.
Limitació d’accés a espais públics com platges, parcs, etcètera, on es puguin produir aglomeracions de gent entre les 00.30 i les 06.00 hores.
S’elimina la possibilitat de consumir menjar i begudes en grup a l’espai públic, fins i tot en espais habilitats.


Concentracions
S’elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d’assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers.
Això no obstant, es segueix demanant una distància d’1,5 metres entre assistents llevat que pertanyin a la mateixa bombolla de convivència, així com mantenir un control d’aforament per adequar el nombre d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona. També es demana limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits, així com mesures d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta o fomentar l’ús de gels hidroalcohòlics.


Oci nocturn
Obertura de l’oci nocturn en espais exteriors. L'oci nocturn en espais interiors continua tancat.
L'horari de l'oci nocturn en espais exteriors és fins a les 3 hores de la matinada, amb 30 minuts de marge per tancar. Es manté l’obligatorietat de la mascareta, sempre que no es consumeixi. No es permet el ball.


Cultura
Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts i activitats de cultura popular i relacionades amb el joc: ­horari fins a les 00.30 h
Màxim 1.000 persones (per a sales de joc, 500). Amb ventilació reforçada, màxim 3.000 persones (1.000 per a sales de joc).
Límit de l'aforament al 70%, fins a un màxim de 4.000 persones en esdeveniments a l'aire lliure.
Activitat castellera: Els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones. Amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell. Hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).


Esport
Competicions esportives a l’aire lliure màxim 4.000 persones amb aforament del 70%.
Per a instal·lacions amb capacitats superiors a 10.000 espectadors, les competicions esportives que es desenvolupin a l’aire lliure, l’aforament màxim passa d’un 30 a un 40%. En instal·lacions i equipaments en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, a partir d’ara es permet un màxim d’un 30% de l’aforament.


Restauració
Capacitat del 100% a l’exterior i 50% a l’interior. Horari màxim d’obertura fins a la 1 hora de la matinada.
6 persones per taula a l’interior i 10 a les terrasses. Llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
2 metres de separació entre comensals de taules diferents de l’interior i 1,5 en cas d’exterior i terrasses.


Comerços
70% d’aforament a petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris.
Horari màxim d’obertura fins a les 00.30 hores.


Extraescolars
Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar.
Es poden realitzar d’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.


Equipaments cívics
Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries.
Fins al 70% de l’aforament garantint la ventilació mínima establerta.


Consum de tabac i similars
Prohibit a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones.
Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure.


Assemblees d’entitats
Permeses amb 70% de l’aforament.
De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l’espai.


Treball
Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.

 

Podeu descarregar aquesta infografia aquí.

 

Consulta totes les restriccions a tot Catalunya aquí.

 

RESOLUCIÓ SLT/2640/2021, d'11 d'agost, per la qual es modifica la Resolució SLT/2614/2021, de 4 d'agost, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

 

 

Tornada a l'escola: escola segura

Un curs 2021-2021, que comença el 13 de setembre i serà 100% presencial: màxima presencialitat i mascareta

- La mascareta continuarà sent obligatòria per a tot l'alumnat a partir dels 6 anys, també per al de primària, malgrat que el govern s'havia plantejat relaxar aquesta mesura.
- Al pati es podran trobar diferents grups bombolla, però amb mascareta.

L'expansió de la variant delta, més contagiosa, no permet, almenys encara, retirar aquesta mesura, que es podria replantejar els propers mesos en funció de la immunitat assolida amb la vacunació, el context epidemiològic i la normativa vigent.

També es flexibilitzen les mesures d'higiene: es manté la higiene de mans, però es relaxen els protocols de neteja, que es farà un cop al dia, i es permetrà compartir material.

- Entrades esglaonades. A les escoles es permetrà a les famílies entrar al pati. També es permetrà que els pares d'alumnes d'infantil (P-3 i P4) acompanyin els alumnes a l'aula en la fase d'integració.
- L'alumnat podrà compartir material escolar.
- Es mantindran les distàncies d'almenys 1,5 metres a l'aula, tot i que es podrien reduir lleugerament si la situació ho permet.
- No es prendrà la temperatura als alumnes quan arribin a l'escola.
- Les persones amb símptomes no podran entrar al centre (ni alumnes ni docents ni resta del personal).
- Es ventilaran les aules, amb ventilació natural com a opció preferent (obrint portes i finestres).
- S'assignaran places fixes als menjadors durant tot el curs.
- Es podran fer activitats extraescolars (amb un màxim d'entre 10 i 15 alumnes) i colònies, amb el protocol establert. Pel què fa les activitats esportives, les mesures s'equiparen a l'esport de competició.
- Tots els centres educatius hauran de tenir un responsable Covid.
- Les reunions amb les famílies seran preferentment telemàtiques, però se'n podran fer en format híbrid, si no s'arriba a les 10 persones.
- Les festes escolars hauran de ser, preferiblement, a l'aire lliure i mantenint les distàncies i la mascareta. Si són a l'interior, hauran de ser només amb grups de convivència estable.

 

Els alumnes vacunats no hauran de fer quarantena. La principal novetat és que es flexibilitzen les quarantenes de l'alumnat d'ESO i Batxillerat. Els alumnes vacunats amb la pauta completa o que ja hagin passat la malaltia ja no hauran de fer quarantena si hi ha un contagi al grup i podran continuar fent classe de forma presencial.

Els no vacunats sí que s'hauran de confinar a casa com a contacte estret i continuaran tenint classe, però de forma online. De moment no està previst la vacunació dels adolescents d'ESO i Batxillerat a escoles i Instituts.

 

Consulteu aquí les indicacions del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Telegram Canal Salut /Escola https://t.me/SalutEscolaCAT

Llegiu aquí la carta del Conseller de Salut a les famílies sobre el tema de la vacunació.

 

 

VACUNACIÓ COVID-19: Informació i demanar cita:

Accés a VacunaCovidSalut.cat (demanar cita)

Feu clic aquí: per l'accés a les convocatòries per franges d'edat

Guia de vacunació: català · castellà · altres idiomes i més informació

Consulta aquí el mapa del progrés de la vacunació per comarques.

 

 

RESOLUCIÓ SLT/2640/2021, d'11 d'agost, per la qual es modifica la Resolució SLT/2614/2021, de 4 d'agost, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.  DOGC 12.8.21

RESOLUCIÓ SLT/2614/2021, de 4 d'agost, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. DOGC 5.8.21

RESOLUCIÓ SLT/2498/2021, de 29 de juliol, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. DOGC 29.7.21

RESOLUCIÓ SLT/2331/2021, de 20 de juliol, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya DOGC 22.7.21

RESOLUCIÓ SLT/2212/2021, de 13 de juliol, per la qual es modifica la Resolució 2147/2021, de 8 de juliol, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. 

RESOLUCIÓ SLT/2258/2021, de 16 de juliol, per la qual s'estableixen mesures de restricció de la mobilitat nocturna per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 en el territori de Catalunya. 

RESOLUCIÓ SLT/2212/2021, de 13 de juliol, per la qual es modifica la Resolució 2147/2021, de 8 de juliol, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/2147/2021, de 8 de juliol, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/1840/2021, d'11 de juny, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/1762/2021, de 3 de juny, per la qual es modifica la Resolució SLT/1587/2021, de 21 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/1587/2021, de 21 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/1392/2021, de 7 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Real Decreto-ley 8/2021, de 4 de mayo, por el que se adoptan medidas urgentes en el orden sanitario, social y jurisdiccional, a aplicar tras la finalización de la vigencia del estado de alarma declarado por el Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARS-CoV-2. (BOE de la finalització de l'Estat d'Alarma).

RESOLUCIÓ SLT/1278/2021, de 30 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/1178/2021, de 23 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/971/2021, de 8 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. 

RESOLUCIÓ SLT/845/2021, de 26 de març, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/716/2021, de 12 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/612/2021, de 5 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. 

RESOLUCIÓ SLT/516/2021, de 26 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/436/2021, de 19 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. 

RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

 

 
Campanya de l'AMI
#TocaATothomACM @ACMunicipis

 

 

Aplicació "Traçacovid" del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

Feu clic en aquest enllaç per veure els centres i grups confinats a les escoles i instituts de Catalunya

Escola Ignasi Melé i Farré    Institut de Tossa de Mar    Llar d'infants Els Petits Mariners

 

 

Informació sobre la COVID-19 al Canal Salut de la Generalitat:


Informació per a la ciutadania  Informació per a professionals  Salut/Escola  Mesures per contenir els brots


 

 

 Dades sobre la covid als centres educatius: Institut de Tossa de MarEscola Ignasi Melé i Farré / Llar d'infants Els Petits Mariners
 No es pot fumar (tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars) a la via pública, quan no es pugui mantenir la distància interpersonal de 2m: Resolució SLT/2073/2020.
 Ús de la mascareta: Resolució SLT/1648/2020.
 Informació del covid-19 a la ciutadania: consulteu el canal Salut de la Generalitat aquí.

 


Consulta el mapa de risc de rebrot per municipis: consulta el mapa actualitzat aquí.
Consulta les dades de Tossa de Mar aquí.

 

 

 

 

 

 Informació: malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc (Departament d'Interior)

 

 

 

  INFO Altres llengües · Languages COVID-19:  

COVID 19: material en altres llengües / otras lenguas / other languages / autres langues / andere Sprachen


[ESP] Qué es el Coronavirus? Información y Ayuda en Español 
[ENG] What is Coronavirus? Information & help in English 
[FRA] Qu'est-ce qu'un Coronavirus? Renseignements et aide en Français 
[ITA] Misure di prevenzione per evitare la diffusione del coronavirus: Informazioni
[DEU] Vorbeugungsmaßnahmen zur Verhinderung der Ausbreitung des coronavirus: Informationen

 

Telèfons i Apps d'interès:

Usem de forma responsable els recursos sanitaris i els telèfons d'informació i emergències.

AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR:
Policia Local i emergències: 972340135
OAC, Oficina d'atenció a la ciutadania (Edifici La Nau): 972 340 100.
Esports: protocol d'obertura d'instal·lacions esportives de Tossa

Taxis de guàrdia durant la quarentena: llistat de telèfons
Nous horaris MOVENTIS/SARFA: www.moventis.es · Horaris d'estiu aquí (de l'1 de juliol al 13 de setembre) (ACTUALITZAT 27/07)
Accions per protegir-nos del COVID-19 (Dipsalut.cat): Decarregueu-lo (ideal per imprimir) 
Informació meteorològica de Tossa de Mar: Accedeix a Meteo.cat

HORARI DEL CAP DE TOSSA:
De dilluns a divendres, obert de 08:00h a 20:00h.
Dissabte i diumenge, obert de 08:00h a 15:00h.
Telèfon: 972341828. 
Localització: Av. de Catalunya, 14.


GENERALITAT DE CATALUNYA:
Urgències per coronavirus i sanitàries: 061 / SalutRespon
Emergències (policia, metge/ambulància, bombers): 112
Consultes generals: 012
Informació per a la ciutadania: web de Salut


Mapa del Coronavirus als municipis de Catalunya: fes clic veure'l.
Últimes dades i mapes sobre el coronavirus: fes clic per accedir a la informació.
Canal Salut de la Generalitat: fes clic per accedir a la informació.

Accés a l'espai digital La Meva Salut (LMS)*:
900 053 723 / canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre.
(*mentre duri aquesta situació).

App STOP COVID19 CAT
(App Oficial del Sistema de Salut de Catalunya):
 Disponible en iOS: https://t.co/qZrfh718C9
 Disponible en Android: https://t.co/05Pc3Sggu3  

MINISTERIO DE SANIDAD (GOVERN D'ESPANYA):
Informació actualitzada sobre el COVID-19: Accés a la informació
Situació del covid-19 a Espanya: Dades del Covid-19 de l'Estat

 

Més noticíes i informacions d'utilitat: 

 

ATENCIÓ PRESENCIAL (amb cita prèvia) A L'AJUNTAMENT DE TOSSA

OAC (Oficina d'Atenció a la Ciutadania): a l'edifici de La Nau.
Per orientació, informació i tràmits relacionats amb el padró municipal i el registre d'entrada.
Cal demanar cita prèvia al telèfon: 972 340 100.
Horari d'atenció: de 9h a 14h, de dilluns a divendres. Av. del Pelegrí, 25 (Baixos de l'Edifici de La Nau). 

 

Recordeu que:
- Per tal de garantir que tothom pugui ser atès adequadament demaneu cita prèvia als telèfons indicats. La gent gran té preferència en l'atenció presencial. No exposeu i no vingueu amb les persones de grup de risc (infants i gent gran), si no és totalment imprescindible.
- Recordeu que la seu electrònica funciona les 24 hores del dia tot l'any. Les empreses i professionals estan obligats a relacionar-se amb l'administració de forma telemàtica. Per accedir a la seu electrònica: https://tossademar.eadministracio.cat
- La mascareta és obligatòria, cal respectar la distància interpersonal i heu de fer cas a les recomanacions que el personal municipal us faci en cada cas.
- No envieu correus electrònics a l'Ajuntament per tramitar cap assumpte. Aquest canal només és vàlid per a rebre notificacions i aclarir dubtes. Feu servir la seu electrònica, feu consultes telefòniques o bé demaneu cita prèvia.
- Respecteu els horaris d'atenció: presencial o telefònicament (de 9h a 14h). L'Ajuntament no ha deixat de treballar en cap moment: part del seu personal continuarà treballant de forma telemàtica. 
- Recordeu que mentre duri l'estat d'alarma tenen preferència els temes més urgents i inajornables

 

 

Coronavirus

Darreres mesures del Govern en relació al Coronavirus SARS-CoV-2
Consulteu-les aquí

Què és el coronavirus SARS-CoV-2?
Informació aquí

Puc estar afectat pel coronavirus SARS-CoV-2?
Consulta aquí la informació

Què puc fer per protegir-me? Quins són els grups de major risc?
Mesures per prevenció del coronavirus (12/03/2020)

Més informació al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya: Accés al canal Salut

 

La Covid-19 al món:

El nou coronavirus és el SARS-CoV-2 i la malaltia que provoca es diu Covid-19.

Feu clic aquí per veure l'evolució dels casos de Covid-19 al món (en anglès)