La nostra seu electrònica ja disposa del certificat de lloc web segur. Treballem per a vosaltres!
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Aquest cap de setmana s'ha inaugurat l’adequació de la Plaça Sant Joan després de 13 anys de negociacionsHi ha hagut un gran esforç per part d’Ajuntament i veïns. El projecte ha tingut un cost de prop d’1,9 milions d’euros, del qual l’Ajuntament ha assumit un 33%, i s’ha intervingut tant la plaça pública com l’aparcament soterrani privat

Tot va començar amb un conveni signat el 31/5/2010, fa més de 10 anys, entre l’alcaldessa de moment, Imma Colom; la comunitat de veïns i Caixa de Girona.

Nou anys més tard, tornant a ser alcaldessa Imma Colom, es reinicien converses amb la comunitat i es descobreix, amb l’aparició d’un document signat el 24/02/72, que la plaça és pública, motiu pel qual l’any 2022 l’Ajuntament va aprovar la inscripció de la plaça a l’inventari municipal.

Llavors, en un informe tècnic municipal de data 22 de setembre de 2022 es definien les causes i els danys que patia l’aparcament soterrat d’aquesta plaça, les solucions tècniques proposades per a la seva reparació, i la conveniència d'escometre de manera simultània els treballs de reparació dels elements privats i les obres de remodelació de l'espai públic urbà de la zona exterior.

La presidenta de la comunitat de veïns del sector, Lourdes Esteba, destaca que “es tracta d’una fita molt important després de 40 anys i, en especial, dels últims 15 anys ja que l’estructura ja amenaçava ruïna”. Esteba afegeix que “es tracta d’un sector amb veïns que han patit molt estrés per la situació que havien de viure, fins i tot ni saber que la plaça era pública, i estem molt contents d’haver arribat a una solució. Desitgem ara disfrutar de la plaça”.