La nostra seu electrònica ja disposa del certificat de lloc web segur. Treballem per a vosaltres!
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

L'alcalde de Tossa, Martí Pujals, és el nou president del Consell Comarcal de La Selva

Martí Pujals (Compromís Municipal-CM) ha estat escollit president del Consell Comarcal de la Selva en el Ple de constitució que s’ha celebrat aquest dilluns, 17 de juliol, a les 12 hores. Pujals ha obtingut el suport dels consellers de Compromís Municipal (Compromís Municipal) i Esquerra Republicana per Catalunya (ERC) per tant, ha aconseguit la majoria necessària per convertir-se en el nou president de l’ens comarcal per al mandat 2023-2027.

De totes les formacions que constitueixen el nou Plenari només el grup de Compromís Municipal ha presentat candidatura. La resta de formacions que formen el Ple no han presentat candidatura (ERC-AM, Independents de la Selva, PSC-CP, Confluència, Amunt i Ara Pacte Local.

L’acte s’ha celebrat a una sala d’actes de la seu institucional que s’ha omplert de persones que no s’han volgut perdre la proclamació oficial dels nous consellers i també la del seu president. A l’acte hi ha assistit, el delegat del Govern de l’estat espanyol a Girona, Albert Bramon; el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Joan Martí, en representació de la delegada del Govern de la Generalitat a Girona; la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Antònia Batlle; l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Carme Salamaña; l’alcaldessa de Figueras, Natàlia Figueras, l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps i l’alcalde de Vilobí, Joan Pagès, entre altres, i síndics de diverses poblacions.

La sessió s’ha iniciat amb el jurament dels càrrecs de cada un dels consellers que constitueixen l’ens comarcal davant l’Isidre Font i Roger Puigdevall, que constituïen la mesa d’edat. La consellera Cristina Simó de Confluència i la Marina Nicolàs de Junts no han assistit a l’acte de constitució per motius personals i prendran possessió en la propera sessió. Per tant, en la sessió de constitució del ple de l’ens selvatà han pres possessió 31 dels 33 consellers que constitueixen el plenari selvatà. Seguidament s’ha procedit a la votació per escollir el nou president de la corporació. Pujals ha estat escollit amb 21 vots a favor, 10 abstencions ( Independents de la Selva,PSC-CP, Ara Pacte Local)  i 1 vot en contra d’Alternativa Municipalista (Amunt)

Pujals, que accedeix a la presidència del Consell Comarcal de la Selva per primera vegada després de ser-ne el gerent els darrers vuit anys, ha comptat amb el suport dels 11 -faltava la consellera Marina Nicolàs- consellers del seu partit (Compromís Municipal) que han assistit al plenari i també amb els 9 d’Esquerra Republicana de Catalunya. 

Després de ser escollit president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals ha donat la paraula a totes les formacions polítiques amb representació a l’ens que han fet una intervenció valorant la feina feta durant els darrers quatre anys i els reptes de futur.

Martí Pujals inicia el seu primer mandat al capdavant de l’ens comarcal com a president, després de ser-ne el gerent els darrers vuit anys. Per tant, Pujals coneix bé aquest ens i té molt clar els eixos que centraran el seu mandat, que anirà de la mà de la formació republicana. En la seva intervenció, Martí Pujals ha recordat que el Consell Comarcal de la Selva és un ens que presta serveis als ajuntaments i que per sobre de tot està al servei dels alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca de la Selva.

Finalment, Pujals ha destacat que “en l’actualitat, podem dir amb veu ben altaque el Consell Comarcal de la Selva ha assolit el lideratge a Catalunya, tant en serveis com en pressupost. I. Aquesta evolució que ha tingut el pressupost l’ha convertit en el referent i el model a seguir per molts dels consells comarcals de la resta del territori català.

Pel que fa l’acord, Martí Pujals ha defensat l’acord amb ERC assegurant que s’han ajuntat les dues forces de més representació a la comarca de la Selva. En aquesta línia, ha agraït també la feina feta amb els socis de govern de l’anterior mandat (2019/2023) els Independents de la Selva i el PSC-CP.

 

Els 33 consellers del nou plenari de l’ens selvatà

El nou plenari estarà format per un total de 33 membres: 12 consellers de CM, 9 consellers d’ERC-AM, 5 d’Independents de la Selva (IdS), 4 de Partit dels Socialistes de Catalunya- Candidatura de Progrés( PSC-CP), 1 Confluència (C), 1 de Alternativa Municipalista (AMUNT) , 1 de Ara Pacte Local (APA-PL)

Compromís Municipal (CM):Martí Pujals Castelló, Jordi Pibernat i Casas, Maria Rosa Vila Juanhuix, Jordi Martínez Puig, Josep Solé Turon, Joan Felip Furés, Mònica Rabassa Vázquez, Eduard Colomé Ribas, Marina Nicolàs Abellan, Roger Puigdevall Mascort, Josep Roquet Avellana i Isidre Font Corominas.

Esquerra Republicana de Catalunya- Acord Municipal (ERC-AM): Eva Viñolas Marín, Albert Sanz González, Ester Soms Papasseit, Joan Pou Lucea, Marta de Egea Hinojosa, Lluís Barnés Tarrés, Jennifer Pérez Torres, Xavier Prat Puntí, Josep Maria Fugarolas Timoneda.

Independents de la Selva (IdSelva):Manuel Àngel Mohedano Ramos, Francesc Xavier López Cadena, Joaquim Vivas Vidal, Martí Nogué Selva i Lara Torres Lladó.

Partit dels Socialistes de Catalunya- Candidaturade Progrés (PSC-CP): Jordi Hernández Martínez, Cristina Martínez Picot, Francisco Javier Gómez Santos, Ana Belén López Soto.

Confluència (C):Maria Cristina Simó Alcaraz

Alternativa Municipalista(Amunt): David Ortega Cobos

Ara Pacte Local(ARA-PL): Albert Robert Ribot

El ple de cartipàs de l’ens comarcal es farà el pròxim, 25 de juliol.