La nostra seu electrònica ja disposa del certificat de lloc web segur. Treballem per a vosaltres!
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa aprovarà un pressupost de més de 16 milions d’euros per a l’any 2024• Es destinarà 1,8 milions d’euros a l’ampliació de la residència geriàtrica • A més, prop de 200.000 euros es destinaran a inversions directes i una d’elles és el projecte de la nova biblioteca

Tossa de Mar, 10 de gener de 2024.- L’Ajuntament de Tossa té intenció d’aprovar demà dijous el pressupost per a l’any 2024, que ascendeix a 16.025.768,95 euros. D’aquests diners, 187.341,76 euros es destinaran a inversions. Entre les principals inversions hi ha el projecte executiu de la nova biblioteca (66.131 euros); el pla digital intel·ligent pel control d’aforament i mobilitat de la població (52.245 euros); o la nova senyalització turística (52.325 euros. A més, s’ha pressupostat l’ampliació de la residència geriàtrica per 1,8 milions d’euros.

 

Pel que fa a despeses corrents, destaquen els més d’1,5 milions d’euros que es destinaran a recollida de residus i vidres; els prop de 850.000 euros que es destinaran a neteja viària; els 175.000 euros que es destinaran a neteja de platges; o els 35.000 euros que es destinaran en subvencions socials.

 

L’alcalde de Tossa, Martí Pujals, explica que “els objectius principals que persegueix el Pressupost 2024 de Tossa són els del manteniment dels serveis que es presten a les persones conciutadanes del municipi. El pressupost de despeses respon a una contenció extrema de la mateixa. Tan sols s’hi han reflectit tots els increments previstos per costos de personal, i altres de subministraments i de serveis que s’incrementaran, bé fruit de la inflació, bé per altres causes alienes”. Pujals afegeix que “és voluntat de l’equip de govern extremar eficaçment el control de la despesa en el proper exercici de 2024. Només d’aquesta manera podrem cloure l’exercici que encetarem amb un resultat satisfactori”. Finalment, l’alcalde afirma que, en l’elaboració d’aquest pressupost, s’han tingut en compte les accions proposades pel grup polític “Tossa Sempre”.

 

Cal recordar que la confecció del pressupost l’ exercici 2024 ha estat una tasca “feixuga i laboriosa” perquè, entre d’altres motius, el govern no ha pogut tirar endavant la modificació del 6% a l’alça del tipus de l’IBI urbana ni l’increment del 30% del preu públic de la recollida d’escombraries comercial perquè l’oposició, que té majoria, s’hi va negar.

Etiquetes