La nostra seu electrònica ja disposa del certificat de lloc web segur. Treballem per a vosaltres!
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa de Mar competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera de Ecovidrio• Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic • Un total de 84 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s’han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Tossa de Mar i Ecovidrio • Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit, van ser els guanyadors de la Bandera Verda en la passada edició i lluitaran per revalidar una de les dues Banderes que Ecovidrio entrega a la regió • Durant la campanya d’aquest any, Ecovidrio llançarà la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes i premiarà als dos hostalers més compromesos amb la sostenibilitat

Tossa de Mar, 13 de juliol de 2023. – Més de 80 establiments hostalers de Tossa de Mar participaran aquest estiu en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa duta a terme per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. Una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

 

Així, Tossa de Mar competirà amb fins a 20 municipis de la regió de Catalunya i intentarà arrabassar la Bandera Verda a Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit, els dos municipis que van resultar guanyadors en l’última edició de la iniciativa Banderes Verdes a la regió.

 

El Movimiento Banderas Verdes contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costeres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50 % de los residus d’envasos de vidre d’un solo ús que hi ha al mercat són generats pel sector hostaler, de manera que la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

 

 

II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes

 

En aquesta nova edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio portarà en marxa la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

 

Segons la I edició d’aquest baròmetre, que va comptar amb la participació de 10.000 locals d’hostaleria, 7 de cada 10 establiments de les zones costeres apliquen ja mesures de sostenibilitat en la gestió dels seus negocis. De les regions analitzades, la Comunitat Valenciana, amb un 7,08 sobre 10, i Catalunya, amb un 7,06 sobre 10, van liderar la mitjana, seguides per la Regió de Múrcia (6,9), Illes Balears (6,6) i Andalusia (6,3).

 

 

Banderes Verdes: un moviment consolidat a favor de la sostenibilitat a les costes

 

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, la campanya tindrà lloc aquest any en més de 140 municipis costers de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, s’entregaran nou Banderes Verdes a tot el país.

 

Chiclana i Fuengirola (Andalusia), Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit (Catalunya), Orihuela i Benidorm (Comunitat Valenciana), Sant Antoni de Portmany (Illes Balears) i San Javier (Regió de Múrcia) van ser els vuit municipis reconeguts en l’edició anterior pel seu activisme a favor de l’economia circular i la recuperació verda l’any passat i competiran en aquesta nova edició per revalidar el reconeixement.

 

 

25º aniversari d’Ecovidrio

Al 2023 Ecovidrio compleix 25 anys. Tot i que ara celebrem el nostre 25º aniversari, la indústria vidriera es va posar en marxa ja a l’època dels 80, preocupats per l’estalvi d’energia i la protecció dels recursos en els seus processos.

Als anys 90 es va produir l’autèntica revolució del reciclatge. Amb la Directiva Europea de 1994 arriba el concepte de la responsabilitat ampliada del productor, és a dir, l’obligació legal que totes les companyies que comercialitzen productes envasats financin el seu reciclatge per garantir la correcta gestió de residus. El naixement d’Ecovidrio es va materialitzar amb la transposició al nostre país d’aquesta Directiva amb la Llei 11/1997 d’Envasos i Residus d’Envasos.

Així, al 1997 va començar la nostra història, gràcies a la iniciativa impulsada per Cerveceros de España (CE), la Federación Española del Vino (FEV), la Federación Española de Fabricantes de Bebidas Espirituosas (FEBE), la Asociación Española de Fabricantes de Sidra (AESI), la Confederación Española del Vino, la Asociación Española de Mostos i la Federación de Bodegas del Marco de Jerez. Aquell mateix any, es van sumar a Ecovidrio les primeres empreses en representació de la indústria productora (Gramona, Bardinet, la Compañía Cervecera de Canarias i Envasados Eva), una xifra que no ha deixat d’augmentar i que, avui, fa que siguin més de 2.500 les empreses adherides a Ecovidrio.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Al 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’inici de les seves operacions al 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un modelo de reciclatge que garanteix un servei complet i al que tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La tasca d’Ecovidrio destaca per assegurar el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenidorització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

A les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès que a dia d’avui es reciclin set de cada deu envasos de vidre.

El reciclatge d’envasos de vidrio és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que recolza el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Etiquetes