El mercat setmanal dels dijous queda suspès fins a nou avís    ·    Informació municipal sobre el Coronavirus    ·    En cas de qualsevol necessitat bàsica truqueu al 972 34 01 35 (les 24h)    ·    El canal de Salut de la Generalitat informa sobre el Coronavirus

Notícies Notes de premsa

Tossa demana informes a UdG i CEAB-CSIC per concretar les actuacions a fer després del pas de la borrasca “Glòria”· Experts del laboratori d’anàlisi i gestió del paisatge de la Universitat de Girona visitaran les platges aquesta setmana

Tossa de Mar, 27 de gener de 2020.- L’àrea de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament de Tossa s’ha posat en contacte amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i amb el laboratori d’anàlisi i gestió del paisatge de la Universitat de Girona (UdG) per avaluar quines actuacions cal fer a les platges de la població perquè siguin el màxim d’efectives possible després del pas de la borrasca “Glòria” pel municipi.

 

En aquests centres hi treballen els millors experts en gestió integrada de platges i la intenció és que facin un anàlisi de la dinàmica de la sorra per saber quines actuacions cal fer. En aquest sentit, ja estan treballant en un nou projecte de gestió de platges que té en compte els efectes del canvi climàtic.

 

El regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Ramon Gascons, explica que “l’equip del laboratori d’anàlisi i gestió del paisatge de la Universitat de Girona faran aquesta setmana una visita a totes les platges de la població. Aquesta visita serà el primer pas perquè ens realitzin un informe urgent amb les actuacions a realitzar. Aquest informe ens servirà per saber quin pressupost ens cal per refer les nostres platges i per poder anar a les diferents administracions a obtenir el finançament necessari o possibles subvencions”.

 

Gascons conclou que “ja hem iniciat la neteja i eliminació d’elements perillosos (arbres o roques en risc de col·lapse). Acabem de superar un dels temporals més forts i llargs que ha suportat mai la nostra vila. Totes les nostres platges han quedat greument afectades. Segons les dades registrades, teníem un gran temporal cada 100 anys, però aquesta dinàmica ja fa temps que s’ha trencat. Recordem que vam patir els temporals del 2001, 2008 i ara aquest del 2020, i segons els experts en la matèria la freqüència i la intensitat d’aquests temporals anirà en augment”.