Nova pròrroga de confinament: fins al 26 d'abril    ·    El mercat setmanal dels dijous queda suspès fins a nou avís    ·    Informació municipal sobre el Coronavirus    ·    En cas de qualsevol necessitat bàsica truqueu al 972 34 01 35 (les 24h)    ·    El canal de Salut de la Generalitat informa sobre el Coronavirus

Notícies Notes de premsa

Un estudi de la UdG a Tossa pretén demostrar els beneficis de les activitats recreatives marítimes per a la salut· Els resultats podrien obrir noves possibilitats de mercat en temporada baixa, considerant criteris de sostenibilitat ambiental

Tossa de Mar, 18 de desembre de 2019.- Un estudi de la Universitat de Girona -la beca predoctoral “Càtedra Oceans i Salut Humana” que coordinarà el Dr. Josep Lloret i que es farà en els propers tres anys- té l’objectiu de demostrar els beneficis per la salut i el benestar que suposa venir a Tossa i realitzar activitats recreatives al mar o prop del mar.

I és que l’Ajuntament de Tossa està interessat en col·laborar amb la Universitat de Girona en la promoció d’estudis sobre les relacions entre els ecosistemes marins i la salut de les persones, així com en la difusió del coneixement d’aquest àmbit a la societat. En aquest sentit, vol col·laborar amb la “Càtedra Oceans i Salut Humana” per al desenvolupament d’activitats destinades a la promoció d’estudis sobre les relacions que s’estableixen entre les activitats recreatives al mar i la salut i el benestar de les persones.

L’objectiu és generar coneixements a partir dels quals es millori la conservació del medi marí i la gestió de les activitats turístiques al municipi per tal d’avançar cap a un turisme sostenible i saludable, en el marc de les estratègies europees sobre l’”Economia Blava” i la “Salut Blava”. Per aquesta raó, la Universitat de Girona es compromet a divulgar a la població el coneixement obtingut mitjançant xerrades i conferències.

El regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons, explica que “estem a l’expectativa de veure els resultats d’aquest estudi, ja que podria obrir noves possibilitats de mercat relacionades amb el turisme marítim en temporada baixa”.

L’Ajuntament de Tossa, que aportarà 16.000 euros per a l’any 2020 en una acord que tindrà una durada de 3 anys, aposta així per un model turístic basat en la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la salut recolzant la recerca universitària, la qual cosa contribuirà als objectius mediambientals i de benestar per als ciutadans marcats pel consistori.