Ajuts municipals a l'hostaleria per la COVID-19. Més info aquí.    ·    Pla d'obertura progressiva d'activitats (4 trams). Més info aquí.    ·    Certificat autoresponsable de desplaçament: més info aquí    ·    ABANS de venir a l'Ajuntament demana CITA PRÈVIA, ara és obligat. Truca al 972340100 o a la seu electrònica.    ·   
Info coronavirus

Àrea d'igualtat

Logo àrea igualtat

Treballant per a la Igualtat:

El 25N té un efecte de posar a l’agenda mediàtica la violència que pateixen per desgràcia cada vegada més dones. És un dia en el que tant els mitjans de comunicació com la societat en ple es fa ressò d’aquesta problemàtica que, a més, amb la situació sanitària actual de la pandèmia ha patit un increment històric.

Com ja sabeu, l’actual equip de govern té una sensibilitat especial cap els temes relacionats amb la Igualtat i ho vehicula a través de la regidoria que porta aquest nom creada en aquest mandat.
Des d’aquesta sensibilitat, creiem que la xacra que representa la violència de gènere no pot seguir oculta i per tant aquest any, un cop més, hem volgut fer-la visible de la manera més literal possible que hi ha: posant-hi llum.


Hem il·luminant espais emblemàtics de la nostra vila i fem així ostensible el nostre rebuig a aquesta violència i mostrem el nostre suport com a poble a totes les víctimes que la pateixen. Hem triat una acció de visibilitat no presencial, als nostres carrers, amb llum, perquè ho vegi tothom i evitant actes institucionals, mantenint així coherència amb les mesures de prevenció que ens marquen des de la Generalitat.

És la nostra forma simbòlica de treballar per les dones i la nostra expressió com a Ajuntament del malestar social que provoca la violència de gènere. En moments com els actuals, en els que la pandèmia ha creat una crisis social important que provoca encara més que per a moltes dones, ser a casa no és sinònim de pau sinó de por i violència, ens ha semblat necessari i fonamental fer una despesa proporcionada, i del tot insuficient per la magnitud de la situació, per manifestar el nostre rebuig a la violència i el nostre recolzament a les víctimes. El benefici social que reporten aquestes accions basades en la empatia, la solidaritat i el principi d’igualtat no es poden mesurar en termes de benefici econòmic i menys si es tracta d’imports que no podrien de cap manera solventar la gran crisi econòmica que estem vivint.

Moltes gràcies pel vostre recolzament a la visibilització del 25N, la majoria de persones ho vivim des d’aquí, des d’aquesta empatia, solidaritat i principi d’igualtat i creiem que el contrari seria tan sols una mostra més de violència.

 

Campanya contra l'assetjament laboral:

#CambiaelCuento

 

Manifest unitari per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

Logo_manifest_25N Aquesta commemoració serveix perquè cada any la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l'Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis renovem el nostre compromís en la lluita contra la violència masclista i consensuem un Manifest per visibilitzar i reflexionar sobre algun vessant d'aquesta violència i el seu abordatge.

 

Accedeix al manifest del 25N 2020

Formulari d'adhesió al manifest institucional amb motiu del 25 de novembre

 Museu de la Dona (a Can Ganga)

En aquest nou espai, on trobareu iniciatives impulsades per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Tossa de Mar,  obre les portes durant el mes de juliol de 2020, està situat a l'edifici de Can Ganga, (c/ Es Codolar, 8).
Dia de portes obertes: 31 de juliol de 17h a 20h.

Horari del Museu de la Dona:
De dimecres a divendres, de 17h a 20h.
Dissabte i diumenge, de 17h a 21h.
Telèfon: 697 302 523 (Museu de la Dona) o al 972 340 100 (Ajuntament de Tossa)
Ubicació del Museu de la Dona (Can Ganga) a Google Maps

 

 

Museu de la Dona: portes obertes

 

 

 

8 de març Dia Internacional de la Dona

Aquestes són les activitats que es faran a Tossa de Mar en motiu del 8 de març:

2020 Dia Internacional de la Dona

 

 

Observatori de les dones

L'Ajuntament de Tossa de Mar s'ha adherit a l'Observatori de les dones. 

Més info: https://www.observatoridelesdones.org/

Aquest mes de març de 2020, l'IES de Tossa de Mar participa en el concurs REIMAGINA'T, a l'11a. edició, en la qual participen més de 1000 joves amb 100 vídeos lliures de sexisme. El concurs promou des de 2009 la creació de vídeos lliures d’estereotips masclistes realitzats per joves i dirigits al públic jove.

Més de 1000 estudiants de 26 centres educatius i entitats de lleure dels 30 municipis integrats a l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació han participat en la nova edició del Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme.

 

 

Punt Lila a Tossa de Mar

 Descarregueu-vos aquí el material sobre la informació del Punt Lila

 

 


 

L'ÀREA D'IGUALTAT

 

Fonaments

Al juny de 2019, l’equip de govern de l’Ajuntament de Tossa s’ha constituït amb el pacte de tres forces polítiques que han decidit treballar de forma conjunta en la igualtat d’oportunitats.

Fruit d’aquesta decisió s’ha creat una nova àrea per enfocar l’equitat de gènere des de totes les vessants tal i com demanden els temps actuals.

Aquesta nova àrea ha marcat els reptes de mandat en aquesta matèria, amb una perspectiva global i integral basada en els següents punts:
 

 

Àmbits d'actuació

Amb la MISSIÓ d'Incorporar la perspectiva de gènere i diversitat a totes les polítiques públiques municipals, per visibilitzar les diferències i aconseguir així la igualtat efectiva, es treballa en aquests 4 àmbits:

L'AJUNTAMENT
Canvi institucional en el que totes les àrees de l’Ajuntament i totes les dinàmiques institucionals incorporen la perspectiva de gènere i diversitat.

LA COMUNITAT
Donar veu a les dones i impulsar la seva participació tant social com política, fomentant la creació de xarxes i la co-creació en polítiques públiques.

EL PLA IGUALTAT
Elaborar, implementar i difondre el Pla d’Igualtat és en sí un àmbit d’actuació degut el pes que té en l’Àrea d’Igualtat

LA 
SENSIBILITZACIÓ
Formar, divulgar i comunicar la importància de la igualtat efectiva per avançar cap a una societat millor.