ABANS de venir a l'Ajuntament demana CITA PRÈVIA, ara és obligat. Truca al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Estat d'alarma imminent: més info aquí    ·   

Alertes i activitats Comunicat oficial

Informació sobre les mesures davant del coronavirus Covid-19INFORMACIÓ ACTUALITZADA (24/10/2020 · 16:30h) · www.tossademar.cat/coronavirus

 IMPORTANT:

El govern espanyol es prepara per declarar aquest diumenge l'estat d'alarma, en un Consell de Ministres extraordinari, després que s'ho hagin demanat deu Executius autonòmics (País Basc, Catalunya, Cantàbria, Astúries, Extremadura, La Rioja, Navarra, Castella-La Manxa, País Valencià i la ciutat autònoma de Melilla), amb l'objectiu de tenir cobertura jurídica suficient per endurir les restriccions de mobilitat i poder fer front a l'increment de contagis de Covid-19.
Recordem les normes bàsiques que s’han de seguir aquests dies sobre el coronavirus. Continuem així perquè la salut és el primer:

1. Mascareta obligatòria a Catalunya.
2. Renteu-vos les mans.
3. Respecteu la distànica de seguretat de 1,5m.
4. Eviteu aglomeracions! (Reunions públiques o privades fins a 6 persones com a màxim).
5. Empreu les vies telefòniques o telemàtiques abans d'anar presencialment a fer gestions.

RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

RESOLUCIÓ SLT/2568/2020, del 19 d'octubre que modifica l'anterior resolució (SLT/2546/2020), on es prenen noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmica de COVID-19 al territori de Catalunya.

NOVES MESURES I RESTRICCIONS PER LA COVID-19 (15/OCT)

Aplicació a tot Catalunya.
Vigència: a partir de la publicació al DOGC durant 15 dies

Mobilitat
•    Es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili i la circulació per la via pública, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva.
•    Es recomana mantenir les “bombolles de convivència” o la “bombolla ampliada”.
Bombolla de convivència: persones amb qui convivim
Bombolla ampliada: persones amb qui convivim + persones amb qui ens relacionem (escola, feina...)

Reunions i trobades (familiars i de caràcter social)
•    Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència”, tant en l'àmbit privat com en el públic.
•    Es recomana mantenir la bombolla ampliada en les trobades i reunions.
•    En les reunions de fins a 6 persones en espais públics no es permet consumir aliments ni begudes.

Empreses de serveis i comerç minorista
•    Es permet l’obertura d’establiments i locals comercials minoristes amb un 30% de l’aforament total, excepte els establiments minoristes d’alimentació, begudes, productes d’higiènics, d’altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària, que han de reduir al 50% el seu aforament total.
•    S’ha de garantir una distància mínima d’1,5 metres entre clients (si no és possible, es permet la permanència d’un client).
•    Els establiments i locals comercials minoristes de més de 400 m2 de superfície útil d'exposició i venda han de disposar de sistemes de control de l’accés i de l’aforament en temps real.
•    Els centres comercials han de controlar l’accés per garantir un aforament del 30% també en els espais comuns i de pas.
•    Es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
•    L’accés als emprovadors es redueix a una persona per cabina com a màxim.
•    Els mercats no sedentaris han de reduir al 30% la capacitat d’aforament.
•    Es poden establir sistemes de recollida al local de forma esglaonada per evitar aglomeracions i també sistemes de repartiment a domicili.
•    No es permet l’obertura de les empreses que ofereixen serveis que impliquen contacte personal proper, excepte serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris. Es prohibeixen específicament els serveis de tractament de bellesa, excepte els de perruqueria.
 
Actes religiosos i cerimònies civils (casaments, cerimònies fúnebres)
•    Assistència limitada al 50% de l’aforament.

Activitats culturals, d’espectacles públics i recreatives
•    Aforament no superior al 50% de la capacitat màxima, amb seients preassignats i registre de dades de contacte. Horari de tancament a les 23.00 h.
•    Se suspèn l’obertura al públic dels parcs i fires d’atraccions, inclosa qualsevol estructura no permanent desmuntable. Es prohibeix l’obertura d’establiments d’activitats lúdiques infantils privades en espais tancats.
•    Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden estar oberts fins a les 20.00 h.

Activitat esportiva
•    Es poden utilitzar les instal·lacions i els equipaments esportius de caràcter lúdic amb control d’accés, sense superar el 50% de l’aforament.
•    S’ajornen totes les competicions esportives previstes, excepte les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals.
•    Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats.

Activitats d'hoteleria i restauració
•    Se suspenen les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments, excepte entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia. S’exclouen els restaurants dels hotels per a ús dels clients de l’hotel, els serveis de restauració integrats en centres sanitaris i socials residencials i els menjadors de caràcter social.

Activitats relacionades amb el joc
•    Se suspèn l’obertura al públic d’activitats de salons de jocs, casinos i sales de bingo.

Establiments hotelers
•    Es limita l'aforament al 50% en els espais comuns.

Congressos, convencions, fires comercials i festes majors
•    Se suspèn la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.

Centres de treball
•    S’ha de prioritzar el treball a distància i reforçar el control dels espais comuns.
•    S’han d’adoptar mesures organitzatives en les condicions de treball i mesures de neteja i desinfecció.

Activitats docents
•    En l’àmbit de les universitats catalanes, tota la docència teòrica presencial ha de passar a format virtual.
•    Es mantenen les activitats docents, activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts) incloent el transport escolar.


NOVES MESURES I RESTRICCIONS PER LA COVID-19 (19/OCT)

•    Entra en vigor el tancament de botigues 24 hores entre les 22 i les 7 hores.
•    Suspensió de les activitats a centres cívics.Correspon als ajuntaments i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta Resolució.

L'incompliment de les mesures recollides en aquesta Resolució és objecte de règim sancionador d'acord amb el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

 

 

ALTRES MESURES:
- PROCICAT: Recomanacions davant la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants. (Cementiri i castanyada)
- BOE: ordre de confinament a tots els municipis que compleixin 3 criteris: 1) més de 500 contagis per cada 100.000 habitants, tenir més de un 10% de positius i tener una ocupació de les UCI superior al 35% (BOE NÚM. 260 del 01/10/2020)
- Prohibició de reunions socials de més de 6 persones (en l'àmbit privat i en el públic):
(RESOLUCIÓ SLT/2325/2020)
- No es permet el consum d'aliments ni begudes en espais públics.
- En restaurants, bars i terrasses: limitació a 6 persones per taula (mantenint la distància mínima entre taules).


 Dades sobre la covid als centres educatius: Institut de Tossa de MarEscola Ignasi Melé i Farré / Llar d'infants Els Petits Mariners
 Recomanacions de Salut per començar l'escola: feu clic aquí.
 Les reunions de més de 6 persones queden prohibides a Catalunya.
 Establiments d'hoteleria, restauració, terrasses, bars i restaurants de platja: respectar la distància mínima interpersonal 1,5m a la barra i entre taules, màxim 10 persones per taula o grup de taules. Horari màxim de tancament: 01:00h (no es poden admetre clients a partir de les 0:00h).
Aquestes mesures també s'apliquen als establiments que desenvolupin l'activitat de restaurant musical. Pel que fa als establiments que desenvolupin les activitats de sala de concert, de cafè teatre i de cafè concert s'estableix un horari de tancament del servei de bar a les 01:00 hores. Resolució SLT/2073/2020  i també Resolució SLT/2782/2020.
 Se suspèn l'obertura al públic dels locals i establiments que desenvolupin les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments d'activitats musicals en règim especial i establiments amb reservats annexos. Resolució SLT/2782/2020.
 No es pot fumar (tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars) a la via pública, quan no es pugui mantenir la distància interpersonal de 2m: Resolució SLT/2073/2020.
 Informació: Municipis de Catalunya amb restriccions.
 Ús de la mascareta: Resolució SLT/1648/2020.
 Informació del covid-19 a la ciutadania: consulteu el canal Salut de la Generalitat aquí.
 Nova normalitat: informació aquí.
 Restriccións i confinament: Segrià i àrea de Barcelona: mesures per contenir el brot de BCN i àrea metropolitana.
 FAQS Criteris d'aplicació de les mesures restrictives per la covid-19 a Catalunya.
 Plans de desconfinament (Plans d'acció per al turisme, activitat comercial, activitats de lleure, administració pública, afers religiosos, bany i serveis associats, centres de dia i gent gran, centres docents, espectacles culturals, instal·lacions esportives, instal·lacions juvenils, serveis d'atenció...)

 


Consulta el mapa de risc de rebrot per municipis: consulta el mapa actualitzat aquí.

TOSSA DE MAR (5683 habitants - 147.30 hab/km2)
Índex de risc: 52.79 (Mitjà baix)
( 0-30 MOLT BAIX · 31-70 BAIX · 71-100 MITJÀ · 101-200 ALT · +200 MOLT ALT )

Índex de risc dia anterior: 52.79
Casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies: 3
Casos diagnosticats amb PCR els últims 14 dies: 3
Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 52.79
Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1 (l’epidèmia creix si és superior a 1)

*Actualitzat a 23/10/2020 6:49:41 amb dades fins a tres dies abans

 

 

 

 Informació: malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc (Departament d'Interior)

 

 

 

  INFO Altres llengües · Languages COVID-19:  

[ESP] Qué es el Coronavirus? Información y Ayuda en Español 
[ENG] What is Coronavirus? Information & help in English 
[FRA] Qu'est-ce qu'un Coronavirus? Renseignements et aide en Français 
[ITA] Misure di prevenzione per evitare la diffusione del coronavirus: Informazioni
[DEU] Vorbeugungsmaßnahmen zur Verhinderung der Ausbreitung des coronavirus: Informationen

 

Telèfons i Apps d'interès:

Usem de forma responsable els recursos sanitaris i els telèfons d'informació i emergències.

AJUNTAMENT DE TOSSA DE MAR:
Policia Local i emergències: 972340135
OAC, Oficina d'atenció a la ciutadania (Edifici La Nau): 972 340 100.
Oficina d'informació per als ajuts a famílies/empresaris (Can Ganga): 678 911 993.
Esports: protocol d'obertura d'instal·lacions esportives de Tossa

Taxis de guàrdia durant la quarentena: llistat de telèfons
Nous horaris MOVENTIS/SARFA: www.moventis.es · Horaris d'estiu aquí (de l'1 de juliol al 13 de setembre) (ACTUALITZAT 27/07)
Accions per protegir-nos del COVID-19 (Dipsalut.cat): Decarregueu-lo (ideal per imprimir) 
Informació meteorològica de Tossa de Mar: Accedeix a Meteo.cat

HORARI DEL CAP DE TOSSA:
De dilluns a divendres, obert de 08:00h a 20:00h.
Dissabte i diumenge, obert de 08:00h a 15:00h.
Telèfon: 972341828. 
Localització: Av. de Catalunya, 14.


GENERALITAT DE CATALUNYA:
Urgències per coronavirus i sanitàries: 061 / SalutRespon
Emergències (policia, metge/ambulància, bombers): 112
Consultes generals: 012
Informació per a la ciutadania: web de Salut


Mapa del Coronavirus als municipis de Catalunya: fes clic veure'l.
Últimes dades i mapes sobre el coronavirus: fes clic per accedir a la informació.
Canal Salut de la Generalitat: fes clic per accedir a la informació.

Accés a l'espai digital La Meva Salut (LMS)*:
900 053 723 / canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre.
(*mentre duri aquesta situació).

App STOP COVID19 CAT
(App Oficial del Sistema de Salut de Catalunya):
 Disponible en iOS: https://t.co/qZrfh718C9
 Disponible en Android: https://t.co/05Pc3Sggu3  

MINISTERIO DE SANIDAD (GOVERN D'ESPANYA):
Informació actualitzada sobre el COVID-19: Accés a la informació
Situació del covid-19 a Espanya: Dades del Covid-19 de l'Estat

 

Més noticíes i informacions d'utilitat: 

 

ATENCIÓ PRESENCIAL (amb cita prèvia) A L'AJUNTAMENT DE TOSSA

1) OAC (Oficina d'Atenció a la Ciutadania): a l'edifici de La Nau.
Per orientació, informació i tràmits relacionats amb el padró municipal i el registre d'entrada.
Cal demanar cita prèvia al telèfon: 972 340 100.
Horari d'atenció: de 9h a 14h, de dilluns a divendres. Av. del Pelegrí, 25 (Baixos de l'Edifici de La Nau). 

2) Oficina d'atenció als ajuts a les famílies i empresaris: a Can Ganga.
Per orientacio i ajuda en la tramitació relacionada amb els ajuts i subvencions pels perjudicis ocasionats per la covid-19.
Només amb cita prèvia: demaneu hora al 678 911 993 (telèfon de Can Ganga).

Horari d'atenció amb cita prèvia per ajuts a empresaris / ajuts a famílies:
de 10:30h a 13h, de dilluns a divendres. c/ Codolar, 4 (Can Ganga)

 

 

Recordeu que:
- Per tal de garantir que tothom pugui ser atès adequadament demaneu cita prèvia als telèfons indicats. La gent gran té preferència en l'atenció presencial. No exposeu i no vingueu amb les persones de grup de risc (infants i gent gran), si no és totalment imprescindible.
- Recordeu que la seu electrònica funciona les 24 hores del dia tot l'any. Les empreses i professionals estan obligats a relacionar-se amb l'administració de forma telemàtica. Per accedir a la seu electrònica: https://tossademar.eadministracio.cat
- La mascareta és obligatòria, cal respectar la distància interpersonal i heu de fer cas a les recomanacions que el personal municipal us faci en cada cas.
- No envieu correus electrònics a l'Ajuntament per tramitar cap assumpte. Aquest canal només és vàlid per a rebre notificacions i aclarir dubtes. Feu servir la seu electrònica, feu consultes telefòniques o bé demaneu cita prèvia.
- Respecteu els horaris d'atenció: presencial o telefònicament (de 9h a 14h). L'Ajuntament no ha deixat de treballar en cap moment: part del seu personal continuarà treballant de forma telemàtica. 
- Recordeu que mentre duri l'estat d'alarma tenen preferència els temes més urgents i inajornables

 

 

Coronavirus

Darreres mesures del Govern en relació al Coronavirus SARS-CoV-2
Consulteu-les aquí

Què és el coronavirus SARS-CoV-2?
Informació aquí

Puc estar afectat pel coronavirus SARS-CoV-2?
Consulta aquí la informació

Què puc fer per protegir-me? Quins són els grups de major risc?
Mesures per prevenció del coronavirus (12/03/2020)

Més informació al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya: Accés al canal Salut

 

La Covid-19 al món:

El nou coronavirus és el SARS-CoV-2 i la malaltia que provoca es diu Covid-19.

Feu clic aquí per veure l'evolució dels casos de Covid-19 al món (en anglès)