Registre Civil de Tossa de Mar: OBERT PARCIALMENT    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa forma voluntaris per controlar les colònies de gats en el municipi· S’ha presentat un carnet acreditatiu per poder realitzar aquesta tasca · L’Ajuntament té signat un conveni amb l’Associació COCOGAT per lluitar contra la presència descontrolada de felins en els espais urbans

Tossa de Mar, 29 de gener de 2021.- L’Ajuntament de Tossa, conjuntament amb l’Associació de Voluntaris COCOGAT, ha organitzat una jornada formativa per a la quinzena de veïns de la població que cuiden o alimenten colònies de gats.

 

La jornada ha contemplat temàtiques com la gestió de colònies, la higiene, com alimentar-les, horaris o tipus d’alimentació, entre d’altres. A més, s’han explicat els processos per acollir o adoptar gats de carrer, els passos per poder capturar gats per esterilitzar i controlar o com resoldre conflictes veïnals.

 

El regidor de Benestar Animal, Ramon Gascons, afirma que “també s’ha presentat un nou model d’instància per ser cuidador o alimentador d’una colònia de gats a Tossa i un nou carnet acreditatiu per poder realitzar voluntàriament aquesta tasca”. Gascons afegeix que “l'objectiu és disposar d'un cens real de totes les colònies municipals, saber qui en són els seus cuidadors i si les gestionen correctament seguint les mesures sanitàries indicades. En aquest sentit, és important que rebin anualment petits cicles formatius que ajudin a millorar els seus coneixements per a una millor integració d'aquests nuclis en el dia a dia de la nostra vila”.

 

Cal recordar que l’Ajuntament de Tossa té signat un conveni amb l’Associació de Voluntaris COCOGAT per tal de controlar les colònies felines en el municipi. La metodologia que utilitza COCOGAT, entitat sense ànim de lucre formada, entre d’altres, per veterinaris, són els programes de captura, esterilització i devolució dels animals a la colònia original o la reubicació en un altre espai. Els objectius són bàsicament eliminar les molèsties produïdes (orines, vocalitzacions durant el període de zel, baralles freqüents, etc.); evitar la superpoblació; reduir els riscs sanitaris; i millorar la qualitat de vida dels gats del carrer.

 

Per tal de donar compliment al conveni, l’Ajuntament es compromet a finançar part de les despeses dels controls veterinaris realitzats per l’associació consistents en efectuar una revisió de l’estat general, proves de leucèmia felina (FeLV) i del Virus de Immunodeficiència Felina (FIV), i l’esterilització i el marcatge, quan sigui procedent, dels gats de carrer que siguin capturats per l’associació en el municipi.

 

Gascons explica que “l’aplicació dels protocols GEA, Gestió ÈticaAnimal, ens permetrà assolir una bona convivència. És imprescindible la formació constant de les persones que participen en aquest programa. Això ens permet conciliar diferents criteris socials i, al mateix temps, garantim el benestar animal”. Parlant de convivència i benestar, Gascons vol aprofitar per “recordar als veïns que tenim gossos que també hem d’esforçar-nos més en recollir els excrements de la via pública o la platja (autoritzada només durant l’hivern). L’àrea de Medi Ambient ja ha fet tres accions informatives recordant aquesta obligació. Si tots ens esforcem una mica, la millora en la convivència serà molt gran”.

Etiquetes