Sorteig membres de meses electorals (Parlament Europeu, 9 de juny de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Medi ambient Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tossa de Mar

DIFUSIÓ DELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.

Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.

Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. Els indicadors seran establerts per la Comissió d’Estadística de les Nacions Unides l’any 2017.

Els ODS són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.
 

 

 

 

 
 

 

 

Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima de Tossa de Mar:

PAESC de Tossa

 

TRÀMIT DE LA LLICÈNCIA PER A LA CONDUCCIÓ I TINENÇA DE GOSSOS CONSIDERATS POTENCIALMENT PERILLOSOS


Tenen la consideració de gossos potencialment perillosos els que presentin una o més de les circumstàncies següents:

a) Gossos que han tingut episodis d'agressions a persones o a altres gossos.
b) Gossos que han estat ensinistrats per a l'atac i la defensa.
c) Gossos que pertanyin a una de les races següents o a llurs encruaments: bullmastiff, dòberman, dog argentí, dog de Bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull, de presa canari, rottweiler, Staffordshire, Amercan Stanford i tosa japonès.

PASSOS A SEGUIR PER A L’OBTENCIÓ DE LA LLICÈNCIA PER A LA CONDUCCIÓ DE GOSSOS DE RAÇA POTENCIALMENT PERILLOSA

PAS 1. IDENTIFICACIÓ DE L'ANIMAL.

Primer de tot, el gos de raça potencialment perillosa, igual que qualsevol altre gos o gat, ha de tenir implantat un xip o tatuatge d'identificació i ha d’estar inscrit al cens municipal d’animals domèstics de l'Ajuntament. Trobareu adjunta la fitxa d’inscripció al CENS MUNICIPAL, per omplir i tornar, en cas que el gos encara no hi estigui inscrit. Un cop emplenada, i afegint-hi el NIF del propietari o propietària de l’animal, es pot enviar al mail mediambient@tossademar.org , o si es prefereix, es pot portar a l'ajuntament (2a planta/àrea de medi ambient), de dilluns a divendres de 9 a 14h.

-  Comunicació d'inscripció al Registre d'Animals de Companyia (ANICOM)


PAS 2. PREPARACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ REQUERIDA
.

Després, haureu de recopilar la documentació que s’exposa a continuació. Penseu que la llicència s'emet per la persona sol·licitant, però si hi ha algun altre membre de la unitat familiar que també passeja el gos, s’ha de demanar una llicència per cadascú, tot i que a l’hora d’abonar la taxa, només se’n pagarà una de 54 € per tota la unitat familiar.

Documentació requerida:

  • Formulari de sol·licitud i declaració jurada emplenats (adjunts):

-  Declaració jurada per a la tinença i conducció d'animals potencialment perillosos
-  Sol·licitud/Renovació de la llicència per a la tinença i conducció d'animals potencialment perillosos

  • Document d'identitat de la persona interessada
  • Certificat d'antecedents penals (es pot sol·licitar per internet a: https://sede.mjusticia.gob.es/. El Jutjat de Pau de Tossa disposa d’impresos de sol·licitud. Podeu obtenir-lo allà i després l'haureu d'enviar al Ministerio de Justicia per correu postal. Si opteu per aquesta via, el Jutjat de Pau de Tossa es troba al Cr. Esglèsia 5, els dimarts i divendres al matí de 9 a 13h, amb cita prèvia trucant al 972340573.
  • Certificat de capacitat física i aptitud psicològica (es pot obtenir a qualsevol centre mèdic on expedeixin certificats pel carnet de conduir o d'altre tipus).


PAS 3. PRESENTACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ
.

Quan hàgiu reunit tota la documentació la podeu lliurar de manera presencial al Registre d'entrada de l'Ajuntament (Atenció a la Ciutadania, a la planta baixa). Cita prèvia al 972340100. o bé, també podeu fer aquest tràmit des de la seu electrònica: https://www.tossademar.cat/seu

ALTRES CONSIDERACIONS:

  • El gos que conduïu ha de tenir una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers amb una cobertura no inferior a 150.253€, d’acord amb el què estableix l’article 3.4 de la Llei 10/1999, de 30 de juliol, en la redacció que en fa la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives. La majoria de companyies asseguradores contemplen aquesta modalitat d’assegurança.
  • Si tota la documentació presentada és correcta, en un breu termini l’Ajuntament us contactarà, i us farà entrega de la llicència i d’una tarja identificativa. És aleshores que haureu d'abonar la taxa de 54 €, recollida a les ordenances fiscals municipals.
  • La llicència per a la tinença i conducció de gossos de raça potencialment perillosa té una durada de 5 anys, i la seva renovació és responsabilitat de la persona posseïdora/conductora del gos.


NORMATIVA:

Llei 10/1999, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.
Llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic de la tinença d’animals potencialment perillosos.
Decret 170/2002, d’11 de juny, sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos.
Ordenança municipal, de 19 de maig de 2014, per a la protecció, control i tinença d’animals al terme municipal de Tossa de Mar.

 

 

COcoGAT: Entitat gestora de colònies de gats ferals

CocoGat està format per un grup de voluntaris i veterinaris de Tossa i Lloret de Mar.
Aquesta entitat s'ocupa del control, sanejament i esterilització de les colònies felines dels nostres municipis.

Per a més informació podeu visitar el web: http://www.cocogat.org o adreçar-vos a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tossa de Mar. Correu electrònic: mediambient@tossademar.org

 

 

TEMPORADA DE PLATJA 2022 (A partir de dijous 31 de març):

L’Ajuntament de Tossa de Mar activa la prohibició d'entrar a la platja amb animals de companyia, a partir del dijous 31 de març, per tal de preparar la temporada de bany i serveis de platja d'enguany.

També aprofitem per a recordar-vos que tingueu cura dels vostres animals domèstics a l'espai públic: recolliu les deposicions que hi puguin deixar i respecteu les normes de convivència.

 

Gràcies a tothom per la col·laboració!

 

 

TOSSA FOMENTA EL RECICLATE DEL VIDRE:

L'Ajuntament de Tossa de Mar promociona aquest estiu a la seva ciutadania i visitants la necessitat de reciclar el vidre.
Més informació sobre la campanya: www.banderaverde.es #MovimientoBanderasVerdes

 Veure el cartell en format A4

 

ESTAT DE LES PLATGES

Consulteu l'estat de les platges amb el VISOR DE LES PLATGES aquí

 

Criteris per a l’obertura i ús de les platges i zones de bany (informació per a professionals)

Poden procedir a l’obertura les zones de bany que tenen una classificació de qualitat de l’aigua Excel·lent, Bona o Suficient, d’acord amb la classificació de 2020, en base a les disposicions establertes en el Reial Decret 1341/2007, d’11 de octubre, sobre la gestió de la qualitat de las aigües de bany.

En tot cas cal complir amb el que disposa el Reial Decret 1341/2007, d’11 de octubre, sobre la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

Podeu veure tota la normativa aquí.

 

Criteris per a l’obertura i funcionament de les piscines (informació per a professionals)

Els gestors de les piscines han de comunicar a l’ajuntament corresponent la data d’obertura de les instal·lacions, d’acord amb el que preveu el Decret 95/2000, de 22 de febrer, pel qual s’estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines d’ús públic.

Així mateix han de procedir a efectuar una revisió dels espais per tal d’adequar-los a les mesures establertes. Cal que es prenguin mesures de les distàncies interpersonals a respectar en funció de les activitats que es desenvolupin als diferents espais i indicar els aforaments màxims i les condicions a tenir en compte. Caldrà adequar els horaris i activitats que s’oferiran a la població i en faran difusió, juntament amb les noves condicions d’inscripció i sol·licituds d’ús, tant individuals com de grup. Cal revisar també que en els espais tancats es garanteixin les condicions de ventilació establertes.

Podeu veure tota la normativa aquí.