ABANS de venir a l'Ajuntament, podeu demanar CITA PRÈVIA i evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.
Ajuda a Ucraïna   Coronavirus   IGUALTAT   Agenda  

Notícies Comunicats

Actuacions de restauració i consolidació de l'Església VellaResum de les actuacions de restauracio i consolidació de l'Església Vella

Us presentem un resum de les actuacions fetes a l’església Vella i tot el seu àmbit. Seguit d’aquesta introducció, trobareu l’enllaç d’un vídeo dut a terme per l’equip restaurador, que ens han preparat un documental.

La Direcció General de Patrimoni i Cultura va aprovar en un plenari per unanimitat l'acord per iniciar la restauració de l'església Vella sense fer-hi cap esmena.També es va informar al centre de Restauració de Béns Mobles que va emetre un informe des de l’Àrea de pintura mural i escultura de pedra del CRBMC, que entre altres punts esmenta: “cal destacar la importància de consolidació i protecció dels paraments del monument tenint en compte l’erosió del morter de juntes i el despreniment de pedres condicionada per la seva ubicació davant del mar”.

Els equips tècnics que han intervingut i els que ara intervenen son prestigiosos especialistes en diferents matèries i que entre altres projectes han participat en la restauració de la Catedral de Barcelona i el monestir de Santes Creus.

El vídeo dura aproximadament mitja hora, sabem que és llarg, però amb una actuació tan complexa creiem que és necessari per explicar-vos amb deteniment la intervenció de restauració i consolidació de l’església Vella. Per tant, us convidem a mirar-lo:

 

o també a l'enllaç: https://youtu.be/As4aVCOgPEo 

 

Ajuntament de Tossa de Mar.