Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Donació a Tossa d’un valuós quadre a l’oli de Créixams· L’obra ja es troba exposada en el Museu Municipal

Tossa de Mar, 31 de març de 2022.- La senyora Maria Rosa Pujol i Plans ha fet donació al Museu Municipal de Tossa del llegat del seu pare, Lluís Pujol i Alsina (1899-1943). La generosa donació ha consistit en un quadre a l’oli obra del pintor Pere Créixams i Picó (Barcelona 1893-1965) i de la correspondència que el seu pare va mantenir amb el pintor i altres artistes, -l’escultor Pierre Matisse, entre ells- i que van sojornar a Tossa als primers anys de la dècada dels 30 del passat S. XX.

 

El quadre de Créixams representa una escena pròpia dels pescadors que devia ser habitual a la platja de Tossa. L’obra està datada a Tossa a l’octubre de 1934 i va ser un obsequi del pintor Créixams al senyor Lluís Pujol i Alsina amb motiu del naixement de la seva filla Maria Rosa.

 

Lluís Pujol i Alsina (1899-1943) va mantenir una estreta amistat amb el pintor Pere Créixams, fins el punt que Créixams li va fer la confiança d’encomanar-li la gestió de la seva obra amb la Galeria Maragall mentre ell era a París.

 

La Sra. Maria Rosa Pujol Plans també ha fet donació a l’Arxiu Municipal d’una col·lecció de fotografies de la Costa Brava -obra del seu oncle, el fotògraf Josep Pujol i Alsina-, així com d’una selecció de fotografies de la seva col·lecció particular, que són el fidel testimoni de les relacions familiars amb Pere Créixams i altres artistes a la Tossa dels anys 30 previs a la Guerra Civil.

 

L’Ajuntament de Tossa manifesta públicament a la Sra. Maria Rosa Pujol i Plans el seu agraïment per haver escollit el Museu Municipal i l’Arxiu Municipal per ser la seu de la magnífica donació del llegat del seu pare. El quadre ja es troba exposat en el Museu Municipal.

Etiquetes