Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Donació de llegat artístic al Museu Municipal

La senyora Maria Rosa Pujol i Plans ha fet donació al Museu Municipal de Tossa del llegat artístic del seu pare, Sr. Lluís Pujol i Alsina (1899-1943). La generosa donació ha consistit en tres dibuixos: un dibuix al carbó que representa tres barques varades a Sa Plaja obra del pintor i crític d’art, Rafael Benet; un dibuix a tinta i carbó que representa un nu del pintor txec Georges Kars, datat el 1934 i dedicat al senyor Lluís Pujol; i una darrera peça que és un dibuix a tinta i pastell obra de Grau Sala. Aquesta darrera peça té un contingut especialment rellevant pel museu: es tracta d’un dibuix que va fer expressament Grau Sala en motiu de la inauguració de la Taverna d’en Créixams. Recordem que la Taverna d’en Créixams era una taverna propietat del pintor Pere Créixams Picó (Barcelona 1893-1965) que va ser inaugurada a Tossa, el 18 de juliol de l’any 1936, el mateix dia que va esclatar la Guerra Civil. Rafael Benet, Georges Kars i Pere Créixams van ser tres precursors del Museu de Tossa fundat l’any 1935.

Lluís Pujol i Alsina (1899-1943) va mantenir una estreta amistat amb el pintor Pere Créixams, fins al punt que Créixams li feu la confiança d’encomanar-li la gestió de la seva obra amb la Galeria Maragall mentre ell era a París. L’amicable relació que mantenia el senyor Lluís Pujol amb els artistes que sojornaren a Tossa durant la dècada dels anys trenta del passat s. XX resta palesa amb aquesta important donació.

Per la seva banda, el senyor Enric Mas i Montañés va fer donació a l’Arxiu Municipal de documentació antiga relativa a diverses finques de Tossa de la seva propietat.

L’Ajuntament de Tossa manifesta públicament a la Sra. M. Rosa Pujol i Plans i al Sr. Enric Mas i Montañés el seu agraïment per haver escollit el Museu Municipal i l’Arxiu Municipal com a seu de tan important donació.

Etiquetes