Registre Civil de Tossa de Mar: OBERT PARCIALMENT    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

El CAP Tossa i l’Ajuntament organitzen caminades per promoure els hàbits saludables· Amb aquestes sortides també es vol posar en valor la riquesa cultural i patrimonial del municipi · Es faran un total de 7 sortides entre març i maig de baixa intensitat i a l’abast de tothom · Les persones que les completin totes entraran en el sorteig d’una panera de fruita i verdura, que s’entregarà a l’última caminada

El CAP Tossa, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i l’Ajuntament de Tossa de Mar s’han unit per desplegar el programa Caminem per la salut. Una activitat que busca promoure els hàbits saludables entre la ciutadania, esdevenir un espai de socialització i posar en valor la riquesa cultural i patrimonial d’un dels municipis més importants de la Costa Brava.

 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el Pla de Salut 2011-2015. Un dels objectius que marcava aquest document era estendre el Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES) a tot Catalunya, impulsat des del 2005 pel Departament de Salut i la Secretaria de l’Esport, per fomentar l’activitat física i tenir una població més activa.

 

En què consisteix el programa?

El programa Caminem per la salut proposa una sortida setmanal, els dilluns feiners a les 9 del matí, des del 16 de març i fins a l’11 de maig (exceptuant el 6 d’abril). Per això s’han programat un total de set caminades de baixa intensitat i d’entre una hora i una hora i mitja de durada per diferents indrets de Tossa i que estan a l’abast de tots els ciutadans del municipi.

 

 

 

Els grups sempre aniran acompanyats per una persona de l’Àrea d’Esports del consistori i per un metge/essa o infermer/a del CAP i el punt de sortida de totes les caminades serà el CAP Tossa.

 

A més, el primer dia de l’activitat s’entregarà als participant un carnet que hauran de portar a cada sessió perquè se’ls posi un segell per cada caminada que realitzin. Entre els participants que facin la totalitat de les sessions se sortejarà una cistella amb fruita i verdura.

 

Calendari de les caminades

  • 16/03: Ruta dels arbres centenaris.

Descobriment d’alguns dels arbres més vells dels boscos de Tossa i la seva història.

 

  • 23/03: Ruta des pou de glaç.

Sortida per la riera de Tossa per descobrir un element molt interessant del passat històric del municipi.

 

  • 30/03: Descobrim les plantes medicinals.

Caminada fins a la masia Can Coure, la més gran de Tossa, per descobrir algunes plantes medicinals que es poden trobar als boscos de la vila.

 

  • 20/04: Els molins de Tossa.

Conèixer com vivien els avantpassats del poble i quina importància tenien els molins per a la seva vida quotidiana.

 

  • 27/04: Can Sans d’Aiguabona.

Excursió fins a una de les masies més emblemàtiques del poble i situada en un emplaçament privilegiat.

 

  • 4/05: Ruta Marinera.

 

 

Caminada des del Codolar i fins a la Mar Menuda passant per Sa Platja Gran de Tossa per descobrir el passat mariner de la vila.

 

  • 11/05: Torrent des moros i ses torres de guaita.

Conèixer el passat pirata de Tossa. Les torres de guaita i la Tossa interior: Vilademont i la seva història.

Etiquetes