La nostra seu electrònica ja disposa del certificat de lloc web segur. Treballem per a vosaltres!
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

El Port de Barcelona compromès amb la preservació dels fars· El President del Port ha visitat el Far de Tossa juntament amb l’alcalde de la localitat Ramon Gascons

Dijous, 10 de març de 2022. El Port de Barcelona ha mostrat el seu compromís per preservar el patrimoni de la costa catalana i fer possible el desenvolupament de projectes culturals amb la visita al Far de Tossa, a la comarca de La Selva.

 

Antigament, hi havia la figura dels faroners, persones que portaven el control i manteniment de la infraestructura i, en la majoria de casos, era la seva residència particular. En ocasions, en molts fars hi vivia el faroner principal i un d’auxiliar amb les seves famílies. Durant els anys 90, es va procedir a la seva automatització per poder ser controlats des de la distància i, per tant, alliberar la presència permanent d’un faroner. Això, va permetre deixar les dependències on vivien lliures i obrir la possibilitat de poder fer quelcom més en els fars.

 

A la visita d’avui hi ha assistit el president del Port de Barcelona, Damià Calvet; l’alcalde de Tossa, Ramon Gascons; la primera tinent d’alcalde, Imma Colom; la regidora Andrea Nadal i el cap del Gabinet de Presidència i Relacions Institucionals del Port, Joan Pere Gómez. En la trobada, s’ha volgut posar en valor el que representen els fars amb l’entrega del capítol de Tossa de “Els fars a vista de dron”, un projecte audiovisual que ha iniciat el Port de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments que tenen un far en el seu territori.

 

El Far de Tossa, situat a la part més alta de la Vila Vella a uns 60 metres sobre el nivell del mar, va ser inaugurat el 1919. La seva construcció va permetre cobrir les necessitats de senyalització marítima entre les poblacions de Calella i Palamós i va ser dels primers en ser concessionat a un ajuntament.

 

Cal recordar que la gestió dels fars i la senyalització marítima a l’Estat està cedida a les diferents Autoritats Portuàries que són les responsables de les zones geogràfiques de la seva influència. L’Autoritat Portuària de Barcelona gestiona els 12 fars de les demarcacions de Girona i Barcelona. De Nord a Sud: Far Punta S’Aranella (Port de la Selva), Far de Cap de Creus (Cadaqués), Far de Cala Nans (Cadaqués), Far de Roses, Far d’Illes Medes, Far de Sant Sebastià (Palafrugell), Far de Palamós, Far de Tossa, Far de Calella, Far de Montjuïc, Far de Llobregat, Far de Sant Cristòfol (Vilanova i la Geltrú).

Etiquetes