Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

El Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2022 invertirà 1,2 milions d’euros a Tossa en dos anys en diversos projectesL’aposta per la cultura i la sostenibilitat de la població ha estat clau per ser un dels tres projectes seleccionats en la convocatòria 2022 de l’edició ordinària del programa.

I és que la inversió a Tossa serà de 1.254.847,10€, dels quals més de 418.282,37€ els aporta l’Estat; 418.282,37€ més els aporta la Generalitat; i 418.282,37€ més els aporta l’ajuntament.

Algunes de les actuacions, que es portaran a terme de l’any 2023 al 2025, seran, entre d’altres, millores en el Camí de Ronda en el sector de Porto Pi; nova il•luminació ornamental a la Vil•la Romana, Casa de Cultura i Ca l’Acerbi; creació d’un pla digital pel control d’aforament i mobilitat al nucli; creació de nou contingut pel Museu de la Dona; nova senyalització turística; i la més important, l’adequació del Museu Municipal per a tornar a formar part de la xarxa de museus de comarques gironines.

L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial així com donar suport al desenvolupament d’estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s’enfronta el sector turístic.

Aquesta  edició ordinària de Plans de 2022 ha contemplat tres categories de destinacions turístiques: sol i platja, rural i urbana. Els ens locals havien de presentar projectes amb actuacions que tinguessin en compte com a mínim un dels eixos següents:

EIX 1. Actuacions en l'àmbit de la transició verda i sostenible

EIX 2. Actuacions de millora de l'eficiència energètica

EIX 3. Actuacions en l'àmbit de la transició digital

EIX 4. Actuacions en l'àmbit de la competitivitat

La valoració que s’ha fet per atorgar la subvenció ha tingut en compte que els projectes incloguessin actuacions que donessin resposta mínimament a cada un dels eixos. D’aquesta manera es garanteix que contribueixen al model turístic que es vol impulsar: compromís ambiental i a la sostenibilitat.

Entre els resultats que s’esperen d’aquests plans en destaquen:

. Incrementar la competitivitat de les destinacions amb projectes que puguin exercir un efecte tractor sobre la demanda turística i un efecte dinamitzador del sector turístic privat

. Incorporar la sostenibilitat i la digitalització en la gestió dels recursos, infraestructures i productes turístics

. Diversificar l’oferta de destinacions turístiques per contribuir a generar oportunitats de feina i d’activitat, redistribuir la renda turística, afavorir la cohesió territorial, la desconcentració i la desestacionalització

. Millorar el capital natural del sistema turístic, garantint la seva perennitat a través de la reducció de les emissions, la millora de la gestió de residus i la introducció d’actuacions de prevenció o mitigació dels efectes del canvi climàtic, entre d’altres.

Etiquetes