Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

El proper 29 d’agost de 2021, celebrarem el LXV Premi Internacional Tossa de Mar de Pintura RàpidaVisiteu el lloc web: www.tossademar.cat/pinturarapida

A banda dels premis tradicionals, enguany presentem una novetat que esperem que sigui del grat dels artistes que ens vulguin acompanyar en aquesta edició: en la Categoria Adults, hem introduït el Premi Entorn. Aquest premi vol fomentar l’entorn natural que forma part del terme municipal de Tossa i que envolta el nucli de població. Un dels motius que ens ha portat a crear aquest premi, ha estat el fet que arran del treball de recerca endegat per David Moré i Mario Zuchitello del Centre d’Estudis Tossencs i que ha culminat en l’obra “El santuari de Sant Grau de Vallpresona (Tossa). Més de sis-cents anys de talaia espiritual i social de la comarca” es van trobar a faltar obres pictòriques dedicades a l’indret. A banda d’això, enguany també hem dedicat el programa de Festa Major d’Estiu a les muntanyes de Sant Grau i a la seva història.

És per tot això, que creiem que aquest any és el més encertat iniciar aquesta categoria amb la temàtica dedicada al Santuari i a les muntanyes de Sant Grau.

Els participants tindran al seu servei un transport fins al santuari amb parada a diferents indrets del trajecte i a més se'ls hi farà entrega d'una nota informativa de cada indret amb l'objectiu d'ajudar a l'artista a conèixer millor la història i els orígens del paisatge a pintar.

Cada any anirem escollint diferents indrets del nostre entorn.

Ramon Gascons alcalde de Tossa, diu:

“És molt important per conscienciar als nostres visitants de la importància del nostre entorn natural, a més, en un futur, quan desenvolupem el Pla de Paisatge Municipal, les obres guanyadores es podran incorporar en la fitxa de l'indret. L'objectiu d'unir art, cultura i natura és potenciar els diferents punts assenyalats com a paisatge d'interès per la vila de Tossa de Mar.”

A banda d’aquesta novetat, cal recordar que enguany hem recuperat les categories juvenils i infantils.

Igualment com l’any passat, no es farà l’acte d’entrega de premis, per raons de prevenció de la Covid 19. El Jurat es reunirà el día 30 i el día 31 es farà públic el veredicte.

 

Els premis de la Categoria Adults són els següents:

Premi Ajuntament de Tossa de Mar     2.500 €

Premi Diputació de Girona            2.000 €

Premi Aquarel.la Ajuntament de Tossa de Mar     800 €

Premi Aquarel.la Diputació de Girona                       500 €

Premi Olis/Acrílics Ajuntament de Tossa de Mar     800 €

Premi Olis/Acrílics Diputació de Girona             500 €

Premi Altres Procediments Ajuntament de Tossa de Mar 500 €

Premi Entorn Sant Grau Ajuntament de Tossa de Mar 1.000 €

 

Categoria Juvenil

Premi 13-15 anys   lots de productes artístics.

Premi 16-18 anys   lots de productes artístics.

 

Categoria infantil

Premi 4-6 anys   lots de productes artístics

Premi 7-9 anys   lots de productes artístics

Premi 10-12 anys   lots de productes artístics

 

 

Voleu conèixer quines són les obres guanyadores de l'edició d'enguay?
Feu clic aquí: www.tossademar.cat/pinturarapida

Etiquetes