Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Inauguració de l'exposició "Quimeta"

El proper dissabte 27 de novembre a les 12h, s’inaugurarà a la Casa de Cultura (Av. Pelegrí, 8), l’exposició homenatge a l’artista ceramista Quimeta Serra. L’exposició “Quimeta” es podrà visitar fins el 27 de febrer de 2022 en horari de dilluns a divendres de 10h a13:30h i de 16h a 19h i dissabtes i diumenges d’11h a 14h. L’acte d’inauguració comptarà amb un petit vermut-concert amenitzat pel cantautor santguixolenc i amic personal de l’artista, Josep Andújar “Sé”.

Na Quimeta Serra i Fornós, nascuda a Sant Feliu de Guíxols el 29 de juliol de 1928. Formada a l’Escola de ceràmica de la Bisbal d’Empordà, en els seus inicis artístics, va continuar investigant fins a trobar el seu estil propi i la seva pròpia tècnica. El domini dels colors pastel, les seves temàtiques de veles blanques, bicicletes, infants, fars, ens evoquen un ambient mariner ple de dolçor.

Ella mateixa als seus noranta-tres anys, continúa cercant noves tècniques de treballar el fang, pigmentar-lo i fer una cuita que li permeti expresar tot el seu nivell artístic. Quimeta, ha tingut des de la seva infantesa un vincle molt estret amb la nostra vila, i és per això que ens sumem a aquest homenatge tan merescut.

Parlar de la Quimeta és parlar d’un univers de delicadesa. La seva senzillesa, el seu amor per tot allò que diu i que queda palès a la seva obra, sobretot a través del fang, un material natural que ens connecta a la terra, a allò esencial de la vida.

L’obra de Quimeta Serra transmet serenor i pau. Ens uneix directament amb les emocions més nobles. La seva obra no busca les grans lloances. Sinó expresar el que li dicta el cor, l’art com a teràpia de l’ànima, com a necessitat com a rao de vida, una vida llarga i viscuda.

Aquesta exposició ret homenatge a la Quimeta artista, però també a la Quimeta dona. Pel seu esforç, valentía i dedicació, passió i amor a l’art en un temps poc propens a ser dona-artista. La dona-artista que t’explica el virtuosime de portar una llar i ser artista ceramista, en uns moments difícils. Perquè la seva és una lliçó de vida i optimisme, un pou de claror i saviesa de les petites coses, sense pretensions, aquelles que fan la vida més bonica sense fer remor. Na Quimeta ens explica el que va representar per ella tenir la seva primera bicicleta que li va permetre una certa llibertat d’anar des de Sant Feliu a Palamós per continuar aprenent. D’ençà d’aleshores l’humil bicicleta és un tema recurrent a la seva obra. Parlem d’aquesta humiltat i senzillesa. La de les coses petites que fan feliç. I és aquesta felicitat, la que ens transmet Na Quimeta a les seves obres.

Aprenem d’aquesta delicadesa, positivisme i passió i felicitem-nos de tenir entre nosaltres aquesta mestra de la tendresa.

Etiquetes