Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

La nova biblioteca de Tossa, en marxa· La redacció del projecte bàsic de construcció costarà prop d’uns 72.000 euros, dels quals prop de 60.000 seran subvencionats per la Diputació de Girona · D’altra banda, l’Ajuntament també signarà un nou conveni amb la Unió de Botiguers per tirar endavant les diferents fires locals; i aprovarà la convocatòria per a la contractació dels serveis de neteja i desinfecció dels edificis municipals

Tossa de Mar, 11 de maig de 2022.- Aquesta setmana hi ha ple ordinari a Tossa i, entre els temes més rellevants, destaca l’habilitació de crèdit del pressupost general per a la redacció del projecte bàsic de construcció d’una nova biblioteca a la població.

La redacció del projecte costa 71.442 euros, dels quals 57.153 euros seran subvencionats per la Diputació de Girona en el marc del Pla de Biblioteques. Per tant, l’aportació de l’ajuntament serà de 14.289 euros del romanent de tresoreria.

La regidora de Cultura, Anna Prieto, explica que la nova biblioteca es construirà en uns terrenys municipals de 1.100 m² en un solar del carrer Josep Maria Folch i Soler, a cinc minuts a peu de l’actual biblioteca i molt a prop del geriàtric i de l’institut. L’equipament permetrà multiplicar per tres l’espai de l’actual biblioteca Manuel Vilà i Dalmau, oberta des del 1989, i serà l’eix central de la vida cultural de la població.

Precisament, des de la biblioteca s’han fet públiques algunes de les dades de la seva activitat durant l’any 2021. Així, per exemple, van tenir 5.037 carnets d’usuari; van tenir 15.371 visitants a sala i 68.108 visites en línia; es van fer 12.655 préstecs de documents; i es van fer 193 activitats amb 3.192 assistents, entre les que destaquen 60 sessions de grups de lectura, 33 cursos i tallers i 13 exposicions.

 

D’altra banda, en el ple ordinari, també s’aprovarà l’habilitació de crèdit del pressupost general per a finançar un nou conveni a signar amb la Unió de Botiguers amb l’objectiu de fomentar, impulsar i millorar el comerç local. I és que, des de l’àrea de Promoció Econòmica, es vol donar continuïtat al pla de dinamització del comerç local iniciat l’any 2021. I per portar-ho a terme es proposa la signatura d’un nou conveni que té com a objectiu ordenar els criteris i finançament de les accions que es realitzaran. Així, aquest nou conveni preveu l’aportació municipal a la Unió de Botiguers de 15.000 euros anuals perquè es faci càrrec de la gestió de les fires locals Shopping Night, Botiga al Carre, Fira de Producte Local i Fira de Nadal.

 

Finalment, l’Ajuntament també vol aprovar la convocatòria per a la contractació dels serveis de neteja i desinfecció dels edificis municipals per valor de mig milió d’euros amb una durada de dos anys prorrogables fins un màxim de dos anys més.

Etiquetes