Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Presentació del llibre "L'alè del marbre" de Bonaventura Ansón

El proper dissabte 9 d’octubre a les 12 h del migdia al Passeig Mn. Cinto Verdaguer es farà la presentació del llibre “L’alè del marbre”, obra de l’artista tossenc Bonaventura Ansón Pérez (Tossa de Mar, 1945 - Girona, 2021). “L’alè del marbre”, recull el batec d’Ansón amb el procés escultòric, les seves estades a Carrara, el desafiament que representa el marbre verge i les seves reflexions sobre l’escultura. Reconegut pintor, escultor i gravador, Bonaventura Ansón, va fer de la Mediterrània que tan bé coneixia, -tant per ser fill de Tossa com per l’estreta i tendra relació que va mantenir amb el seu avi pescador- la seva font d’inspiració. Investigador nat, cap disciplina artística se li resistia i en totes elles hi va dedicar una passió inabastable. L’any 2016, presentà el llibre autobiogràfic “Amb gust de sal”, indispensable per a tota persona que es vulgui apropar a la figura de Bonaventura Ansón i a la seva obra.

 

La presentació anirà a càrrec de Ramon Gascons, Alcalde de Tossa; David Moré, Arxiver Municipal i de Maguí Noguer, vicepresidenta de l’Associació Cultural Amics de Bonaventura Ansón.

 

Seguidament, es reinaugurarà l’escultura “Testimoni” (1999), situada a l’inici del Passeig de Vila Vella, recentment restaurada. L’escultura “Testimoni” és una al·legoria al relleu generacional, i una de les peces escultòriques més admirades de la Vila de Tossa. “Testimoni”, també ens deixa un bri de la poesia de Bonaventura Ansón.

 

Deu garfis d’hacer trempat

Foc de suors fredor d’aigua salada,

Ales en fan des rems

De sa barca, gavina platejada.

 

Per sobre es vellut safir

S’hi allunyà un raig de sol.

Mentre ell va cap a la nit,

A mi em porten a n’es meu bressol!

 

24/01/1999

Etiquetes