Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Rècord històric a la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval de Tossa· Hi desfilaran més de 1.600 persones de 31 colles que, a banda de Tossa, seran de Barcelona, Lloret, Pineda, Massanes, Mollet del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Fornells de la Selva, Santa Cristina d’Aro, Sant Joan les Fonts, Salt, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Llagostera i Riells i Viabrea

Tossa de Mar, 05 de març de 2020.- El Carnaval de la Costa Brava Sud arriba aquest cap de setmana a la recta final amb la ja famosa “Ressaca del Carnaval” de Tossa. Així, divendres es portarà a terme una nova edició del sopar de Carnaval al Pavelló Municipal d’Esports. Aquesta activitat va nèixer de la voluntat que entre les colles de Carnaval creïn vincles entre elles i, a més, puguin passar una bona estona totes plegades la vigília de la rua de Tossa.

Tanmateix, dissabte, a partir de les 16:30h, es farà la Gran Rua de la “Ressaca del Carnaval”, amb sortida a Av. Ferran Agulló, passant per Av. Catalunya i acabant davant del parc de bombers. Tot seguit, es realitzarà el concurs de coreografia en el pavelló d’esports, el popular “Sambòdrom”, únic a la Costa Brava. I posteriorment, “La Ressaca Final”, un fi de festa a l’alçada de l’esdeveniment amb l’entrega de tots els premis.

 

Precisament, pel que fa als premis, enguany es destinaran uns 10.000 euros en totes les categories (carrosses, comparses, escolar i individual) i, com a novetats, s’ha creat la categoria “local” de carrosses, comparses i individual, i el premi a la millor carrossa en totes les categories (element) que serà de 400 euros. En el “Sambòdrom” hi haurà un únic premi valorat en 400 euros.

 

Una altra de les novetats és que s’ha creat un formulari web perquè tots els espectadors puguin escollir la colla o individual que més els ha agradat de la rua. L’eina utilitzada per a votar és un servei de Google. Al formulari web, que estarà operatiu de 16:30h. a 21:00h a www.tossademar.cat/carnaval , cal accedir-hi via telèfon mòbil a través d’una adreça de Gmail o compte de Google i, com a vot únic, marcar el preferit entre tot el llistat de participants. Aquest sistema ha estat escollit per la seva alta utilització i eficàcia. El premi popular via formulari web serà de 200 euros al més votat.

 

A la rua de Tossa d’enguany hi ha inscrites 31 colles, entre carrosses, comparses, escolars i individuals; i hi desfilaran més de 1.600 persones de Barcelona, Lloret, Pineda, Massanes, Mollet del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Fornells de la Selva, Santa Cristina d’Aro, Sant Joan les Fonts, Salt, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Llagostera, Riells i Viabrea i Tossa. Aquesta xifra provoca que, enguany, Tossa tingui el seu Carnaval més multitudinari i espectacular.

 

La regidora de Festes, Andrea Nadal, afirma que “el públic que ens visita és amant del bon carnaval, ja que des del novembre rebem trucades per saber quina és la data de la rua i reservar així el cap de setmana per venir a Tossa, fomentant l’economia local durant la temporada baixa”. Nadal recorda a més que “enguany, l’edició d’estiu de la rua es farà el dissabte 20 de juny, per obrir la Festa Major de Sant Pere, i la festa de les colles de Carnaval a la platja es farà el dissabte 29 d’agost”.

 

Cal recordar que els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa han impulsat un any més el Carnaval de la Costa Brava Sud, un projecte dels tres municipis engegat l’any 2012 que pretén promocionar conjuntament els seus carnavals i, en especial, les desfilades de carrosses i comparses.

 

Així mateix, destacar també que l’Ajuntament de Tossa ha organitzat per novè any consecutiu la campanya gastronòmica “El Carnaval i la Cuina del Bacallà” durant tot el mes de març.

Etiquetes