Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa adapta el compliment del “Vot del Poble” a la situació de pandèmia· El Pare Pelegrí no anirà acompanyat de multitud de persones i també s’anul·len les processons de sortida i arribada

Tossa de Mar, 15 de gener de 2021. Cada 20 de gener, un Pare Pelegrí, en representació de la població de Tossa, fa un pelegrinatge fins a la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners com a promesa al sant per haver erradicat la pesta fa més de 500 anys.

Normalment, el Pare Pelegrí va acompanyat per un gran nombre de pelegrins i pelegrines, però, enguany, atenent a la situació epidemiològica i a les restriccions establertes per la Covid-19, es preveu que únicament 5 persones acompanyin el Pare Pelegrí en el compliment del “Vot del Poble”. 

Tampoc es faran les tradicionals processons de sortida i arribada, actes que congreguen molts participants i públic.

La prohibició de fer reunions de més de 6 persones impedeix, també, la congregació de públic a la Capella del Socors durant el protocol de certificació del compliment del Vot. La cançó del pelegrins, que tradicionalment es canta col·lectivament immediatament després que el Síndic anuncia el compliment del Vot, sonarà enguany gravada.

La resta d’actes vinculats a aquesta tradició religiosa també s’han vist afectats per la pandèmia. S’han restringit els aforaments als actes de culte celebrats aquests dies en honor de Sant Sebastià i a l’entrada es realitza un control de temperatura, mascareta i desinfecció de mans. S’ha implantat la cita prèvia per assistir a l’església de Sant Vicenç, tant a la missa del Cantar -el matí del dia 20-, com per la recepció del Pare Pelegrí, a l’arribada el dia 21 per la tarda.

TV Tossa oferirà en directe bona part dels actes (novena, missa del cantar, certificació del compliment del Vot) per tal que, malgrat que no s’hi pugui assistir, el ciutadà pugui fer el seguiment a través de la televisió local.

Etiquetes