25N: Dia internacional de l'eliminació de la violència envers les dones
ABANS de venir a l'Ajuntament, podeu demanar CITA PRÈVIA i evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·   
Ajuda a Ucraïna   Coronavirus   IGUALTAT   Agenda  

Notícies Notes de premsa

Tossa amplia el cementiri amb 20 osseres i 60 columbaris per a cendres· Ocupen una superfície de 20 metres quadrats i el projecte ha costat prop de 33.000 euros

Tossa de Mar, 10 de gener de 2022.- L’Ajuntament de Tossa està ampliant les instal·lacions del cementiri amb 20 osseres i 60 columbaris per a cendres. Es tracta d’una inversió de prop de 33.000 euros que ocupa una superfície de 20 metres quadrats, amb acabat de granit preparat per a serigrafiar.

 

L’alcalde Ramon Gascons afirma que “cal anar adaptant el cementiri a les noves modalitats de sepultura cada vegada més demanades pels familiars dels difunts”.

 

I és que la tendència cada vegada més gran a incinerar en lloc d'enterrar ha fet que en l'última vintena d'anys s'hagi anat reduint gradualment el vincle de les famílies als cementiris. "Avui, el 51% dels difunts s’incineren i en el 30% d’aquests casos les cendres es queden al cementiri. Vivim una tendència a desvincular-nos familiarment dels cementiris per l'augment de la cremació, però els cementiris sempre seran un lloc de patrimoni cultural i memòria", conclou Gascons.

Etiquetes