Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa aposta per fer més activitats atractives i singulars que generin dinamisme econòmic i atreguin visitants• En el proper ple ordinari es farà una modificació de crèdit per subvencionar el Festival “Petit Paradís” • També s’exposarà la nova composició de regidories després del canvi a l’alcaldia

Tossa de Mar, 14 de juliol de 2021.- L’Ajuntament de Tossa aposta per la realització d’activitats atractives i singulars que generin dinamisme econòmic i atreguin visitants a la població. Precisament, una d’aquestes activitats que està despertant molta expectació és el Festival “Petit Paradís”, que ja té part de les entrades exhaurides i del que en el proper ple ordinari de dijous es farà una modificació de crèdit per a aportar-hi una subvenció. I és que, del 31 de juliol al 07 d’agost, l’església de la Vila Vella acollirà concerts d’artistes de primer nivell com Macaco, Beth o Ramon Mirabet en un festival de petit format amb un aforament màxim de 190 localitats per dia que maridarà a la perfecció la cultura a través de la música i el patrimoni local.

 

La regidora de Festes, Andrea Nadal, explica que “la intenció és fer dues edicions (2021 i 2022) prorrogables any a any amb un límit màxim de dues edicions més (2023 i 2024)” i amb una aportació de 40.000 euros anuals. Nadal recorda que “cal afegir nous atractius a la destinació, dins del conjunt d'actuacions per a desenvolupar diferents esdeveniments culturals, esportius, lúdics i congressuals, enfocats als turistes i visitants del municipi, per atraure nous segments de demanda” i afegeix que “es tracta d’un projecte sòlid, de prestigi, que posarà en valor un actiu estratègic com és la Vila Vella i projectara la marca Tossa de Mar dins un entorn de qualitat”. Finalment, la regidora de Festes conclou que “aquest projecte es considera d'interés social i públic perquè fa de Tossa una població de cultura, coneixement i creativitat generant un entorn favorable per atraure i retenir talent. La seva elevada difusió permet promocionar Tossa i posicionar-la en el món de la música i les arts com a referent. A més, impulsa sectors emergents d'alt valor afegit, reforça els sectors econòmics consolidats, i promou vincles entre els àmbits de la innovació, els emprenedors, la indústria i el consumidor. I no podem oblidar que la cultura és un element clau per a la cohesió social i el creixement social i econòmic”.

 

Reducció de costos

Tanmateix, i segons informa Nadal, cal destacar que el Festival de Rumba i Música Catalana d’enguany ha costat la meitat que l’edició de l’any 2019 (l’any 2020 no es va poder celebrar per la pandèmia de la Covid-19). A més, s’han aconseguit subvencions a través de l’adhesió per part de l’Ajuntament de Tossa al Programa.Cat del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona que han reduït considerablement els costos de les principals actuacions. Així, per exemple, el concert de GERTRUDIS ha costat un 33% menys del que costaria normalment; el de BUHOS un 25% menys; i l’actuació d’en Peyu un 32% menys.

 

Composició de les regidories

D’altra banda, el ple de demà dijous també aprovarà la composició de les noves regidories o àrees de treball un cop s’ha produït el relleu a l’alcaldia fruit del pacte de govern entre Junts per Tossa, Endavant Tossa i ERC.

D’entre els principals canvis, la fins ara alcaldessa Imma Colom assumeix Medi Ambient i el 50% de Patrimoni i brigades de jardineria i medi ambient; la regidora Andrea Nadal assumeix Serveis; i la regidora Eva Barnés assumeix el 50% de Patrimoni.

Etiquetes