Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa bonificarà les obres que instal·lin plaques solars o afavoreixin la millora dels habitatges per fer front al canvi climàtic· També s’augmentarà la bonificació per les reformes i construccions que afavoreixen l’accés a les persones amb mobilitat reduïda

Tossa de Mar, 11 de gener de 2022.- L’Ajuntament de Tossa té intenció d’aprovar aquest dijous en sessió plenària unes bonificacions del 75% en els impostos i taxes per a les construccions, instal·lacions o obres menors que afavoreixin les condicions d'accés i habitabilitat de les persones amb mobilitat reduïda; també per a la instal·lació de plaques solars o qualsevol element de producció d'energies renovables; i per a les construccions, instal·lacions o obres menors que afavoreixin les condicions d'aïllament i millora de l'habitatge per fer front a les noves condicions del canvi climàtic.

 

L’alcalde Ramon Gascons afirma que “aquestes bonificacions són una millora més pels veïns/es i empreses de Tossa. Recordem que, a més, per aquest any 2022, mantindrem la baixada de l’IBI del 10% aplicada l’any passat com a mesura per a paliar els efectes de la pandèmia sobre l’economia local”.

 

Altres aprovacions

 

D’altra banda, l’Ajuntament també té intenció d’aprovar en el plenari de dijous l’ordenança de regulació de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana enmig d'un ambient d'incertesa per la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la fórmula de càlcul del cobrament de les plusvàlues. "És molt necessària l’aprovació d’aquesta ordenança que regula les plusvàlues. De no fer-ho, pel mes de maig quedaríem sense opció de poder activar aquest impost, molt necessari per les hisendes locals i per incloure’l en l’elaboració del pressupost", conclou Gascons.