Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa demana ajudes a Estat espanyol, Generalitat i Diputació de Girona pels danys del temporal· La gran inundació soferta per la població aquesta setmana a conseqüència de la borrasca “Glòria”, que ha fet penetrar el mar dins el nucli urbà amb onades de sis i set metres d’alçada, ha causat greus perjudicis a nombrosos immobles · L’Ajuntament crearà una oficina d’atenció, informació i suport als damnificats

Tossa de Mar, 23 de gener de 2020.- L’Ajuntament de Tossa ha aprovat la creació d’una oficina d’atenció, informació, i suport als damnificats per les inundacions dels dies 20 a 23 de gener per tal de facilitar-los la sol·licitud i obtenció de les ajudes públiques i privades regulades per la legislació vigent per a aquesta classe de situacions.

 

A més, des del consistori es recolzarà els damnificats davant les companyies asseguradores i el Consorci de Compensació d’Assegurances per tal que es realitzi la meritació dels danys que hauran de cobrir amb la major celeritat possible i s’accelerin els expedients d’indemnització corresponents per tal de garantir que es pugui recuperar la normalitat abans del començament de la nova temporada turística.

 

Tanmateix, des de l’Ajuntament es demanarà al govern de la Generalitat tant l’elaboració del Pla de Recuperació a la Normalitat previst per la Llei de Protecció Civil de Catalunya com la creació de la Comissió de Recuperació, integrada per representants de l'Administració de l'Estat, l'Administració de la Generalitat i la local, amb la missió de coordinar les mesures i ajudes que es necessitin.

 

El consistori tossenc també demanarà al govern de l’Estat que concedeixi les ajudes contemplades en situacions d’emergència o de naturalesa catastròfica. En aquest sentit, es demanarà que es dicti un Reial Decret Llei aprovant un pla d’ajudes extraordinari, en la forma que han fet en situacions similars, pel qual s'adoptin mesures urgents per a pal·liar els danys causats pel temporal.

 

Finalment, l’Ajuntament també demanarà una ajuda de caràcter extraordinari a la Diputació de Girona per finançar aquells costos de restauració a la normalitat que no cobreixin les ajudes atorgades per l’Estat i la Generalitat.

 

I és que la gran inundació soferta per la població aquesta setmana a conseqüència de la borrasca “Glòria”, que ha fet penetrar el mar dins el nucli urbà de Tossa amb onades de sis i set metres d’alçada, ha causat greus perjudicis a nombrosos immobles destinats a negocis.

 

Tornar a la normalitat requerirà, ineludiblement, ajudes oficials per abordar les importants obres de reparació i rehabilitació dels béns de domini públic, establiments i comerços afectats i, per a aquells ciutadans que han vist bruscament interrompuda la seva activitat econòmica a causa d’aquests fets. La Llei de Protecció Civil de Catalunya, Llei 4/1997, de 20 maig, imposa als poders públics el deure de restablir els serveis essencials per a la comunitat afectats per una catàstrofe o calamitat i de col·laborar recíprocament en les tasques de rehabilitació, restauració i retorn a la normalitat.

Etiquetes