Resultat del sorteig de les meses electorals (Eleccions 12 de maig)
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa finalitza una nova fase d’excavacions a la Vil·la Romana dels Ametllers• L’objectiu és culminar el procés de recuperació i rehabilitació del jaciment arqueològic • En breu, a petició del Centre d’Estudis Tossencs, es faran ja les futures prospeccions amb georadar

Tossa de Mar, 29 de juliol de 2022.- L’Ajuntament de Tossa té intenció de completar definitivament el coneixement arqueològic de la Vil·la Romana dels Ametllers (segles I aC – VI dC), catalogada com a Bé Cultural d’Interés Nacional des de fa una dècada, amb l’objectiu de culminar-ne el procés de recuperació i rehabilitació.

 

La regidora de Patrimoni, Imma Colom, explica que, a banda de les excavacions, i de la mà de la Diputació de Girona, s’aniran fent treballs de restauració i consolidació de tota la vil·la en diferents fases. A més, es portarà a terme la col·locació de videovigilància i nova il·luminació exterior.

 

Colom també avança que, a petició del Centre d’Estudis Tossencs, es faran ja les futures prospeccions amb georadar i que, aquest fet, “serà un punt i a part en les futures intervencions arqueològiques a la zona”.

 

Cal recordar que la vil·la va ser descoberta l’any 1914 pel Dr. Ignasi Melé. Colom ha volgut recordar la figura del Dr. Melé, metge, humanista i amant de la cultura, que, “criticat i amb minsos recursos l’any 1914, va donar llum a la vil·la”. La regidora de Patrimoni explica que “la vil·la va estar abandonada fins a finals dels anys 70. Era un aparcament. Després, a partir dels anys 80 i gràcies a la figura de Mario Zuchitello, entre d’altres, es va anar fent alguna intervenció. Però la gran aposta es va fer a partir de 2019 quan, de la mà d’Atri Cultura i Patrimoni i amb el suport de la Diputació de Girona, s’ha donat una empenta a la vil·la i s’han portat a terme diverses accions, com la protecció dels mosaics”.

Etiquetes