ALERTA PLATGES: no es pot garantir que siguin aptes pel bany (20/09 Avisos)
Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Relació de premiats de la Pintura Ràpida (2023) feu clic aquí per veure la informació    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Municipals 28M   Generals 23J  

Notícies Notes de premsa

Tossa fomenta la biodiversitat marina amb la implantació de biòtops· És un sistema de fixació de boies que també beneficia les praderies de posidònia oceànica

Tossa de Mar, 02 de juny de 2020.- L’Ajuntament de Tossa ha iniciat durant el mes de maig una prova pilot mitjançant la qual vol afavorir la integració dels treballs de delimitació de la zona de bany amb la millora de la biodiversitat marina. 

Es tracta de la instal·lació de diversos biòtops de formes irregulars i semiesfèriques, d’entre 500 i 1.500kg, que permeten la fixació al fons marí de les boies que delimiten la zona reservada al bany. Aquests elements, substitueixen els morts clàssics de formigó i estan dotats de diverses cavitats en la seva estructura, que poden servir com a potencials zones de refugi de fauna marina. Les seves característiques permeten una ràpida integració en l’entorn submarí i la seva colonització per part d’espècies marines. 

Els nous elements s'han ubicat a Cala Giverola i a la Mar Menuda. Aquests espais presenten herbassars de posidònia consolidats, que actuen com a factors de dinamització i enriquiment de l'ecosistema litoral i, conseqüentment, com a important atractiu per a l’activitat de submarinisme a Tossa.  

Aquesta actuació s’inclou en un projecte municipal que engloba diferents actuacions pel foment, seguiment, recerca i descoberta de la biodiversitat marina al conjunt de les platges i cales de Tossa.

Etiquetes