Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Municipals 28M   Generals 23J  

Notícies Notes de premsa

Tossa inicia l’adequació del Museu Municipal per tornar a pertànyer a la xarxa de museus de Girona• Una inspecció l’any 2016 va recollir deficiències greus i se’l va fer fora de la xarxa • S’hi instal·larà un ascensor adaptat, es millorarà l’accessibilitat i es solucionaran les patologies existents a les cobertes o façanes, entre d’altres accions

Tossa de Mar, 27 de març de 2023.- L’Ajuntament de Tossa ha iniciat els tràmits de licitació per a adequar el Museu Municipal perquè torni a pertànyer a la xarxa de museus de Girona. I és que, cal recordar que, una inspecció l’any 2016 del Departament de Cultura va detectar incompliments greus de la normativa museística, fet que va implicar no només que els seus béns passessin a la consideració de “col·lecció”, sinó que no tingués accés a més subvencions.

 

Ara, l’actual equip de govern ha iniciat la licitació per a fer l’adequació correspont, valorada en uns 568.000 euros. Entre les diferents accions que es portaran a terme, destaca la instal·lació d’un ascensor adaptat, millora de l’accessibilitat, solucionar les patologies existents en les cobertes, mitgeres i façanes, una cambra higiènica adaptada i lluernes a les cobertes.

 

El projecte forma part del Pla de Sostenibilitat Turística que invertirà 1,2 milions d’euros a Tossa en dos anys en diversos projectes. L’aposta per la cultura i la sostenibilitat de la població ha estat clau per ser un dels tres projectes seleccionats en la convocatòria 2022 de l’edició ordinària del programa.

 

L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial així com donar suport al desenvolupament d’estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s’enfronta el sector turístic.

Etiquetes