Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa inicia les obres de construcció d’un dipòsit d’aigua regenerada· La instal·lació ha costat uns 250.000 euros i s’instal·larà al sector del Mas Font · La població disposa d’una xarxa d’aigua regenerada de més de 5 kms de longitud

Tossa de Mar, 22 d’abril de 2021.- L’Ajuntament de Tossa ha iniciat les obres de construcció d’un nou dipòsit d’aigua regenerada. I és que Tossa disposa en aquests moments d’una xarxa d'aigua regenerada de més de 5 quilòmetres de longitud que dóna subministrament a diferents usos municipals. La xarxa actual es conforma a partir del bombament amb grup de pressió existent situat al costat del tractament terciari de la depuradora. Aquest bombament s'engega cada vegada que es requereix utilitzar aigua. 

Ara, s'han iniciat les obres per tal de  millorar aquesta xarxa instal·lant un dipòsit regulador, en alçada, de 300 m3, per tal que la xarxa de distribució municipal pugui funcionar per gravetat. El dipòsit, que ha costat uns 250.000 euros, s’instal·larà a la zona del Mas Font.

 

Els principals beneficis esperats de l'actuació són:

  • Simplificació de la xarxa fent que aquesta funcioni per gravetat i evitar continues parades i engegades del bombament.
  • Una distribució de l'aigua adaptada a les diferents necessitats de pressió i cabal dels usos. Amb el conseqüent estalvi d'aigua.
  • Possibilitat de combinar regs i altres usos, mantenint els requisits necessaris.
  • Impulsió de l'aigua en horari nocturn per la recàrrega del dipòsit durant la nit, fet que comporta un estalvi econòmic.

 

Aquestes noves instal·lacions permetran una gran millora en l'aprofitament de les aigües regenerades a la depuradora del municipi i una millora en el sistema de reg local, i possibilita continuar apostant per l'aigua regenerada com a recurs per a usos urbans no potables, millorant i ampliant els serveis.

 

El regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons, conclou que “de ben segur ajuda a la millora de l'ús de l'aigua i ens converteix en una vila pionera en la gestió d'aigua regenerada”.

Etiquetes