Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Municipals 28M   Generals 23J  

Notícies Notes de premsa

Tossa prepara noves subvencions a empreses i famílies per a pal·liar els efectes de la Covid-19· S’ha tramitat una modificació de crèdit per valor de 350.000 euros per, si és el cas, articular ajudes

Tossa de Mar, 10 de setembre de 2021.- L’Ajuntament de Tossa ha aprovat una modificació de crèdit del Pressupost 2021 per, si calgués, subvencionar també enguany empreses, professionals i famílies per a pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19.

Cal recordar que ja l’any passat es van portar a terme un seguit de mesures econòmiques per fer front a la crisi originada per la pandèmia. Cap pressupost municipal contempla previsions per fer front a situacions tan extraordinàries com les viscudes. Per poder-hi fer front, va ser necessària la renúncia per part de totes les regidories de les seves partides assignades, donant prioritat, per exemple, a una subvenció de més de 200.000 euros per a empreses, professionals i autònoms de Tossa; i a una subvenció de més de 150.000 euros per a persones o famílies en situació de vulnerabilitat econòmica.

Tanmateix, enguany, l’equip de govern, amb la modificació que ha aprovat, destinaria 210.000 euros més per a empreses, professionals i autònoms i 141.000 per a famílies. Aquests diners sortirien del romanent positiu de tresoreria.

L’alcalde Ramon Gascons explica que “els efectes de la pandèmia sobre les economies familiars i empresarials de la nostra població han estat molt importants i amb un impacte sense precedents” i afegeix que “correspon a les administracions públiques, i a l’ajuntament el primer, donar resposta i instrumentar mesures per pal·liar-ne els efectes en l’actual conjuntura econòmica, com ja es va fer l’any passat. És per això que, al llarg de l’exercici 2020, es va modificar el pressupost de despeses per ajudar als veïns de la població. Ara la temporada d’estiu està a punt de cloure. Cal fer balanç de la mateixa i analitzar amb profunditat com ha anat. Tanmateix, i de cares a tenir els crèdits pressupostaris adients per, si és el cas, articular ajudes a les economies familiars i empresarials del municipi, es tramiten ara les presents modificacions pressupostàries”.

Etiquetes