Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa prepara un cap de setmana llarg amb activitats esportives i culturals· Hi haurà una gran varietat d’actes durant el pont del 12 d’octubre amb l’objectiu d’allargar la temporada de visitants

Tossa de Mar, 04 d’octubre de 2021.- Diverses associacions locals, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tossa, han preparat pel proper cap de setmana –que coincideix amb el pont del 12 d’octubre- tot un seguit d’activitats de caire esportiu i cultural que té com a objectiu omplir la població i allargar la temporada de visitants.

 

Una de les activitats més multitudinàries serà la cursa Megalítica Acerko del diumenge 10 d’octubre. Es tracta d’un trail amb distàncies de 5 km, 10km i 21km amb més de 750 metres positius. Serà uns dels trails amb més participants a Catalunya, i complirà amb tots els requisits de seguretat i higiene obligatoris i recomanats per les autoritats, amb sortides esglaonades i complint així el distanciament de seguretat. S’espera superar els 600 inscrits de la 1ª edició, que va tenir participants de 18 països diferents.

 

Una altra de les activitats serà el XXXIV Aplec de la Sardana, l’aplec de tardor de la Costa Brava, que es celebrarà els dies 9,10 i 11 d’octubre, i que enguany servirà d’homenatge a Jordi Parrot Parborell i commemorarà el 70è aniversari de l’estrena d’una de les sardanes més populars de tots els temps: "Tossa Bonica", del mestre Francesc Mas Ros. I és que, d’ençà de la seva estrena fa 70 anys, ha estat la sardana més programada, enregistrada i versionada de tots els temps, arribant fins i tot a ser interpretada en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics d’Atlanta l’any 1996 com a tribut a la música catalana després dels jocs de Barcelona 92. Tanmateix, en el marc de la commemoració del 70è aniversari, el dilluns 11 d’octubre es farà la filmació d’un videoclip de la sardana, del qual ben aviat es desvetllaran tots els detalls.

Finalment, el Passeig Mn. Cinto Verdaguer acollirà el dissabte 9 d’octubre a les 12:00h. la presentació del llibre “L’Alè del Marbre”, de Bonaventura Ansón; i el nou Ateneu La Concòrdia acollirà el divendres 8 d’octubre a les 19:00h. una Jam Session en la que cadascú podrà portar el seu instrument i tocar-lo.

En conclusió, un seguit d’activitats que activen la població i fa que els seus visitants descobreixin com és la tardor a la Costa Brava.

Etiquetes