ABANS de venir a l'Ajuntament, podeu demanar CITA PRÈVIA i evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    NOVA alerta de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la    ·    12 de maig: Dia Mundial de la fibromiàlgia
Igualtat   Agenda   Municipals 28M   Generals 23J  

Notícies Notes de premsa

Tossa retira del mar en dos anys més de 1.300 kgs. de xarxes perdudesS’han extret aproximadament uns 750 metres quadrats de xarxes. Es tracta d’un projecte de l’Ajuntament i Ghost Diving Costa Brava, amb el finançament de la Diputació de Girona

Tossa de Mar, 14 d’octubre de 2022.- En el marc del projecte “Retirada de xarxes: un benefici pel mar” de l'Ajuntament de Tossa i Ghost Diving Costa Brava amb el finançament de la Diputació de Girona, aquest matí s’ha presentat el resum de les dades obtingudes del projecte. Així, en les dues temporades del projecte (2021 i 2022), s'han extret aproximadament 746m2 de xarxes perdudes i s'han retirat aproximadament 1.323kgs. de xarxes i arts de pesca, sempre a l’entorn de la roca muladera del fons marí de Tossa.

Per a portar a terme aquest projecte, s’han fet 20 immersions per retirada; 6 immersions per documentació i seguiment; prop de 1.000 minuts d’immersió amb la participació de 37 persones voluntàries; i s’ha actuat en una superfície aproximada de 936m2.

La regidora de Medi Ambient, Imma Colom, afirma que “l’ajuntament està molt conscienciat en la necessitat de no només conservar, sinó promoure actuacions que permetin la recuperació d’espais naturals degradats” i afegeix que “cada vegada estem intentant fer més gran aquest projecte, ampliant el focus, incorporant nous elements, i buscant sinergies per continuar fent el possible per mantener el fons marí de Tossa com el que és: un tresor”.

Etiquetes