Sorteig membres de meses electorals (Parlament Europeu, 9 de juny de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Tossa vol construir una caldera de biomassa per alimentar d’energia els edificis escolars• La mesura es debatrà dimarts en un plenari on també es vol aprovar el plec de clàusules pel concurs de serveis de manteniment de les instal·lacions dels edificis i equipaments municipals, valorat en prop d’un milió d’euros

Tossa de Mar, 13 de març de 2023.- L’Ajuntament de Tossa té la intenció de construir una caldera de biomassa al costat del CEIP Ignasi Melé que servirà per alimentar d’energia tots els edificis escolars del sector. Precisament, en el proper ple d’aquest dimarts es vol aprovar un suplement de crèdit de 193.969, 70 euros –que s’obtindrà del romanent de tresoreria- per tirar endavant el projecte, que té un cost de 263.969 euros.

 

En el mateix plenari, l’Ajuntament té intenció d’aprovar el plec de clàusules pel concurs de serveis de manteniment de les instal·lacions dels edificis i equipaments municipals, valorat en prop d’un milió d’euros. Es tracta del manteniment d’edificis, de les instal·lacions elèctriques i del suport tècnic en esdeveniments per assegurar-ne el correcte funcionament i conservar el nivell de servei pel qual van ser projectades, prevenint possibles avaries i realitzant, quan procedeixi, reparacions, reposicions, reemplaçaments, subministraments, millores i modificacions, entre altres. El servei és per a 4 anys a raó 242.119,29 euros l’any, el que fa un total de 968.477,18 euros.

 

D’altra banda, l’Ajuntament també té intenció d’aprovar que la finca privada de la pineda vella, sobre la que es va fer un acord de custòdia de terreny entre consistori i Fundació Chari Cruz, passi a anomenar-se Pineda Vella - Parc Chari Cruz. I és que, seguint els compromisos adquirits dins del pacte dels alcaldes pel clima i l’energia, el consistori ha arribat a un acord amb la Fundació Chari Cruz perquè la finca, propietat de la fundació, passi a ser un parc públic durant 60 anys renovables cada 5 anys. L’objectiu és garantir a la ciutadania espais ombrívols per fer front a les noves condicions climàtiques. Amb aquest acord, l’Ajuntament es farà càrrec del manteniment i l’adequació de la pineda vella. L’alcalde Ramon Gascons agraeix “la generositat de la fundació per haver volgut arribar a un acord”.

 

I finalment, l’Ajuntament es vol adherir durant el plenari a l’Agenda digital impulsada pel Consorci Localret. L’objectiu és definir la “caixa d’eines” que pot facilitar la definició d’estratègies per construir el futur digital del municipi a mitjà i llarg termini per assolir majors cotes de qualitat en els serveis oferts, eficiència en la gestió dels recursos públics, i satisfacció de la ciutadania i les empreses en la seva relació amb l’administració.

Etiquetes