Hi participen 16 restaurants de l’Associació La Cuina Tradicional Tossenca
Durant tot el mes de setembre oferiran menús d’aquest tradicional plat mariner
Un total de 16 restaurants associats a La Cuina Tradicional Tossenca, participen enguany a la campanya gastronòmica de “La Cuina del Cim i Tomba 2025”, que tindrà lloc de l’1 al 30 de setembre.
La presentació de la campanya s’ha fet avui amb un showcooking en directe a càrrec del xef Xavi Lores, del restaurant Can Simón. El cuiner ha elaborat en viu el tradicional plat mariner de Tossa, el Cim i Tomba, i en finalitzar l’acte s’ha ofert una degustació dels plats preparats pels restaurants participants.
Enguany, hi prenen part els establiments Bahia, Can Carlus, Can Gol, Can Pini, Can Simón, Capri, Castell Vell, El Petit, Marina, Mestre d’Aixa, Minerva, Sa Barca, Sa Muralla, Tursia, Victor i Victoria, que durant tot el mes de setembre oferiran menús amb el Cim i Tomba com a protagonista.
El preu dels menús oscil·len entre els 35 als 62 euros per persona, segons el restaurant i la proposta gastronòmica que ofereix cada establiment.
La campanya, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Tossa de Mar i l’Associació Cuina Tradicional Tossenca té com a objectiu posar en valor aquest plat emblemàtic de la cuina tossenca, que s’ha convertit en un autèntic símbol gastronòmic i cultural del municipi. A més, representa una aposta de promoció econòmica i turística, que dona continuïtat a l’activitat del poble més enllà de la temporada de les vacances d’estiu.
Sobre el Cim i Tomba
El Cim i Tomba és una recepta arrelada a la tradició marinera de Tossa, transmesa de generació en generació i elaborada amb productes de proximitat com el peix fresc, el fumet casolà i les verdures locals.
Amb el pas del temps, la recepta del cim i tomba ha anat evolucionant, especialment des que s’ha portat a les taules dels restaurants, on cada cuiner l’elabora segons la seva pròpia interpretació del plat, però aquí teniu les indicacions bàsiques per poder-lo fer a casa.
Els ingredients bàsics són: patates, bastina (o rap, o turbot), all, ceba, tomata, oli d’oliva, sal, farigola i peix de roca.
Per a més informació podeu consultar els menús aquí