Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Municipals 28M   Generals 23J  

Notícies Notes de premsa

Un estudi de la Universitat de Girona avaluarà a Tossa el benestar que proporciona la pràctica del caiac· L’objectiu és demostrar els beneficis per a la salut que suposa anar a la població i realitzar activitats recreatives al mar o a prop del mar

Tossa de Mar, 20 de maig de 2021.- L’equip investigador de la Càtedra “Oceans i Salut Humana” de la Universitat de Girona, conjuntament amb Kayaks Nicolau de Tossa, ofereixen la possibilitat de col·laborar en un estudi científic pioner a la Costa Brava que consisteix en avaluar el benestar que proporciona la pràctica del caiac.

 

L’estudi, que es portarà a terme a principis de juny, consistirà en què els usuaris respondran uns qüestionaris sobre les sensacions que han percebut després de practicar caiac.

 

Cal assenyalar que la Universitat de Girona, a través d’aquesta Càtedra, té l’objectiu de demostrar els beneficis per a la salut i el benestar que suposa anar a Tossa i realitzar activitats recreatives al mar o prop del mar.

 

I és que l’Ajuntament de Tossa està interessat en la promoció d’estudis sobre les relacions entre els ecosistemes marins i la salut de les persones, així com en la difusió del coneixement d’aquest àmbit a la societat. En aquest sentit, vol col·laborar amb la Càtedra per al desenvolupament d’activitats destinades a la promoció d’estudis sobre les relacions que s’estableixen entre les activitats recreatives al mar i la salut i el benestar de les persones.

 

L’objectiu és generar coneixements a partir dels quals es millori la conservació del medi marí i la gestió de les activitats turístiques al municipi per tal d’avançar cap a un turisme sostenible i saludable, en el marc de les estratègies europees sobre l’”Economia Blava” i la “Salut Blava”. Per aquesta raó, la Universitat de Girona es compromet a divulgar a la població el coneixement obtingut mitjançant xerrades i conferències.

 

El regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons, explica que “estem a l’expectativa de veure els resultats d’aquest estudi, ja que podria obrir noves possibilitats de mercat relacionades amb el turisme marítim en temporada baixa gaudint d’un entorn natural amb gran interès paisatgístic i ecològic com és la costa de Tossa”.

 

L’Ajuntament de Tossa aposta així per un model turístic basat en la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la salut recolzant la recerca universitària, la qual cosa contribuirà als objectius mediambientals i de benestar per als ciutadans marcats pel consistori.

Etiquetes