La nostra seu electrònica ja disposa del certificat de lloc web segur. Treballem per a vosaltres!
Sorteig membres de meses electorals (Parlament de Catalunya, 12 de maig de 2024): feu clic aquí per saber si has estat escollit.    ·    Info Casal d'Estiu Jove: feu clic aquí.    ·    Info Casal d'Estiu Infantil (DIVERSPORT): feu clic aquí.    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

Una travessia a rem de Tossa a les Illes Balears analitzarà la qualitat de l’aigua de mar· La presentació d’aquest repte es farà el proper dissabte 5 de juny durant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient · Entre els diversos actes de la jornada, destaca també una neteja de plàstics en kaiac a Ses Illetes

Tossa de Mar, 01 de juny de 2021.- L’Ajuntament de Tossa celebrarà el proper dissabte 5 de juny el Dia Mundial del Medi Ambient amb diversos actes. Entre ells, destaca la presentació a les 17:30h. a la Platja Gran d’una travessia a rem científico-cultural entre Tossa i Sóller (Illes Balears) per analitzar la qualitat de l’aigua del Mar Mediterrani.

 

Segons explica el regidor de Medi Ambient, Ramon Gascons, “la idea va sorgir ja fa dos anys quan Tossa va participar amb l’equip Oceanscat en una travessia al llarg de la Costa Brava en la que es va analitzar la qualitat de les aigües i l’existència de microplàstics”. Gascons afegeix que “aquest equip ens va comunicar que volia realitzar el repte de fer la travessia fins a les Illes Balears i, parlant-ho amb el Centre d’Estudis Tossencs, vam saber que aquest any 2021 fa 700 anys del primer registre d’un patró tossenc a un port de Mallorca per motius de cabotatge. Vam lligar les dues històries i d’aquí sorgeix l’aventura que proposem”.

 

L'embarcació de rem sortirà de Tossa amb destinació Sóller el proper mes d’agost amb dos encàrrecs: l'anàlisi de les aigües i el transport simbòlic d’una petita quantitat de suro, que serà intercanviat per una petita quantitat de sal, rememorant l’intercanvi comercial de fa segles.

 

Dia Mundial del Medi Ambient

La presentació d’aquesta travessia es farà dissabte durant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Però la jornada contempla tot un seguit d’actes que s’iniciaran a les 08:00h. a la Mar Menuda amb la sortida amb kaiacs per fer una neteja de plàstics a Ses Illetes. De les 10:00h. a les 14:00h. a Es Racó es faran tallers mediambientals; de les 10:00h. a les 12:00h, amb inici al pavelló poliesportiu, es farà una exhibició de l’ofici tradicional de la pela de suro; a les 18:30h. a Es Racó hi haurà espectacle infantil i, finalment, a les 21:30h també a Es Racó hi haurà havaneres i cançó de taverna.

Etiquetes