Registre Civil de Tossa de Mar: OBERT PARCIALMENT    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Alertes i activitats Informació a la ciutadania

Dia per l’alliberament LGTBIQ+28 de juny de 2024

28 de juny, Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual

“Per un país de respecte als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i amb tolerància zero a la discriminació”.

Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (EUA), l’any 1969 que van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Des d’aleshores, s’han fet molts passos endavant i Catalunya ha liderat aquest avenç reconeixent els seus drets amb l'aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre i la posada en marxa de la primera Xarxa pública de serveis d’atenció integral LGBTI, entre altres accions.

Per la seva banda, l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i l’ODS 10 recorden la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats i reduir la desigualtat dels resultats, també eliminant les lleis, polítiques i pràctiques discriminatòries i promovent legislació, polítiques i mesures adequades a aquest efecte.

A Tossa de Mar també estem a favor de igualtat i continuarem treballant des de totes les àrees i en especial des de l'Àrea d'Igualtat per garantir els drets de totes les persones i a combatre la discriminació.

 

 

Més informació:
https://www.tossademar.cat/igualtat

https://treball.gencat.cat/ca/detalls/article/28-de-juny-Dia-per-lalliberament-Lesbia-Gai-Transexual-Bisexual-i-Intersexual