EMERGÈNCIA 1: mesures per la sequera      ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Municipals 28M   Generals 23J  

Alertes i activitats Festes i tradicions

Tossa, per la bandera verdaBandera Verda de la sostenibilitat hostalera de Ecovidrio

Més de 80 establiments hostalers de Tossa de Mar participaran aquest estiu en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa duta a terme per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. Una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

El "Movimiento Banderas Verdes" contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costeres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50 % de los residus d’envasos de vidre d’un solo ús que hi ha al mercat són generats pel sector hostaler, de manera que la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

 II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes

En aquesta nova edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio portarà en marxa la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Segons la I edició d’aquest baròmetre, que va comptar amb la participació de 10.000 locals d’hostaleria, 7 de cada 10 establiments de les zones costeres apliquen ja mesures de sostenibilitat en la gestió dels seus negocis. De les regions analitzades, la Comunitat Valenciana, amb un 7,08 sobre 10, i Catalunya, amb un 7,06 sobre 10, van liderar la mitjana, seguides per la Regió de Múrcia (6,9), Illes Balears (6,6) i Andalusia (6,3).Banderes Verdes: un moviment consolidat a favor de la sostenibilitat a les costes

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, la campanya tindrà lloc aquest any en més de 140 municipis costers de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, s’entregaran nou Banderes Verdes a tot el país.

Chiclana i Fuengirola (Andalusia), Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit (Catalunya), Orihuela i Benidorm (Comunitat Valenciana), Sant Antoni de Portmany (Illes Balears) i San Javier (Regió de Múrcia) van ser els vuit municipis reconeguts en l’edició anterior pel seu activisme a favor de l’economia circular i la recuperació verda l’any passat i competiran en aquesta nova edició per revalidar el reconeixement.