Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

El Museu de la Dona de Tossa ofereix una ruta cultural gratuïta des de la mirada femenina-Tots els divendres d’estiu, una visita guiada s’endinsa en costums i tradicions des de la mirada de les dones que han fet història a la població -El projecte ha de contribuir a difondre, més enllà de les portes de Can Ganga, la visibilitat i aportació del talent femení a la vila

Tossa de Mar, juliol de 2021.- A partir del divendres 2 de juliol, el Museu de la Dona (Can Ganga) ofereix una ruta cultural gratuïta, tots els divendres a les 19:00h del vespre, prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme.

 

Aquesta ruta és una visita guiada a peu, que porta per nom “Tossa amb ulls de dona”, i mostra, des d’alguns dels seus indrets i monuments més emblemàtics, les costums i tradicions de Tossa, tenint sempre com a fil conductor la singular mirada de dones que han marcat la història del poble.

 

Segons la regidora d’Igualtat, Eva Barnés, “volem que la visibilització de les dones també es faci fora del Museu de la Dona, d’aquí que apostem per una ruta cultural en la que a més de mostrar Tossa, expliquem també com algunes dones han estat clau en la construcció econòmica i social del poble”.

 

Aquesta activitat pretén donar visibilitat a dones tossenques i dones estrangeres amb personalitats ben diferents però que han fet la seva aportació

 

 

a la història de Tossa. Entre elles es parlarà de santes bel·ligerants, cuineres emprenedores i artistes de renom internacional que amb els seus valors i formes d’estar a la vida han trencat alguns dels tòpics amb els que s’ha associat a les dones al llarg dels temps.

 

El punt d’inici de la visita guiada és l’Oficina de Turisme i s’acaba al Museu de la Dona. La finalització del recorregut té un moment sorpresa que només es desvetllarà a qui assisteixi a la ruta.

 

 

 

Ruta: Tossa amb ulls de dona

Dia: Tots els divendres de l’estiu a partir del 2 de juliol

Hora: 19:00h

Punt de trobada: Oficina de Turisme

Preu: Gratuïta

 

 

Museu de la Dona (Can Ganga) - Tossa

La finca de Can Ganga és propietat de l'Ajuntament de Tossa des de principis dels 2000. La casa, també coneguda com a Can Leandro, és una de les primeres edificacions que es van establir fora muralla el segle XVI, a la banda de llevant del barri de Sa Roqueta. En el seu interior encara es conserva una fresquera excavada en la roca viva. També es conserva a la façana una matacana i un portal rodó dovellat, que és un dels més ben conservats del municipi.

 

Actualment, ja hi ha dues plantes equipades (de les tres de l’edifici) que repassen el paper de la dona al poble abans de la irrupció del turisme. Entre el 2021 i el 2022 s’ ampliarà la mostra amb La cuina i ses feines quotidianes i Sa dona   i ses devocions.   Finalment,   durant   els   anys 2022   i 2023, l’exposició

 

 

quedarà enllestida amb el tercer pis on es mostrarà el paper decisiu que varen tenir les dones acollint el turisme, una activitat econòmica que va permetre al poble sortir de la difícil postguerra i que s’ha mantingut fins l’actualitat.

Etiquetes